Menu
RSS

Antalya CHP İl Başkanlığı 37. Kongre Sonrası

Antalya CHP İl Başkanlığı 37. Kongre Sonrası

CHP’nin 37. İl Kongresi sonrası gelişmeleri ele almak için bir süre tanınması gerektiği inancındayım. Yeni seçilen il yönetimi ve il başkanı Nusret Bayar’ın önümüzdeki süreçte neler yapacağı, partiyi gerçekten birleştirip bütünleştirebilecek mi izlemek gerek.

Elbette partililer olarak Antalya’da CHP’nin iç birliğinin ve bütünlüğünün sağlanmasını, dayanışmanın güçlenmesini, küskünler ordusunun yeniden kazanılmasını canı gönülden istemekteyim.

Bu temel bir istektir ve her zaman için bir partilinin bu duyguları taşıması gerektiği inancındayım.

Yeni seçilen il başkanı Nusret Bayar ve il yönetiminin önümüzdeki süreci nasıl yönlendireceğini ve temel yöneliminin ne olacağını da yakından izleyip, doğru yapılanların desteklenmesi yanlış yapılanların ise yapıcı bir eleştiri özeleştiri içerisinde düzeltilmesine yardımcı olmak görevimizdir.

Her ne kadar sürece doğru gözlemlemeyle bakabilmeyi hedeflesem de il seçimi öncesi ve sonrasında bazı gözlemlerimi de sizlerle paylaşmam gerek.

Herşeyden önce Sayın Bayar ve oluşan il yönetiminin oluşması sürecini doğru bulmadığımı, yapılanların partiye bir şey kazandırmayacağını, birilerinin hırsının sonucu bir oluşum olduğu yönündeki tespitlerimi yol arkadaşlarımla paylaşmıştım.

Hatta bazıları bu sözlerimden yola çıkarak beni Kumbulcu diye nitelemişti. Şunu bir türlü öğretemedim yol arkadaşlarıma. Bazı şeyleri eleştirmek mutlaka diğer kanadın adamı olmayı gerektirmez. Ben KİMSECİ DEĞİLİM.

Babamın oğlu da olsa yanlış gördüğümü gizlemeden, dedikodusunu yapmadan tam bir parti disiplini içerisinde söylerim. Bunun bedeli ne olursa olsun. Onun için de bugüne kadar kimseci olmadım olmam da. Benim devrimci yapıma uymaz bu.

Kendine solcu deyip tetikçilik yapan soytarıları da görüyoruz, kişisel çıkarı için el etek öpenleri de görüyoruz.

Neyse başta da dediğim gibi Sayın Bayar’a biraz zaman tanımak gerek, önümüzdeki süreçte yapacaklarını iyi niyetle gözlemlemek gerek. Bunu unutmadan sadece il yönetiminin oluşumunu gözlemlediğimde parti içerisinde ‘İnceciler’ diye

bir araya gelenlerin ittifakı sonucu bu il yönetiminin oluştuğunu gözlemledim. Bir yandan bir araya hiç gelemeyiz diye övünen Uysal-Devrim Kök ittifakı, öte yandan Bayar’ın etrafında yer alıp ta yönetimine aldığı insanlara baktığımda bu İNCE ittifakı çok açık belli oluyor. 

Onun için diyorum ki Antalya CHP İl Başkanlığı Çok İnceldi. Bu incelmeden yola çıkarak kurultayda bazı şeyler elde edebileceklerini sanmaları da o denli hayal bence. Zaten CHP kurultayında genel başkanlık yarışı diye bir yarışın olmayacağı kanısını taşımaktayım.

Ancak kurultay genel başkanlık yarışından öte Parti Meclisi için kıran kırana bir yarış olacağını düşünüyorum. Hane genel başkanı yenemeyince PM yoluyla istediğini alma taktiğidir bu. İllerdeki seçimlerin kurultay delegesi açısından önemi de bu olsa gerekti.

Bayar başkanın seçim sürecinde söylediklerini tek tek ele alacağım elbette. Şu meşhur “masaya yumruk vurmaları”, sol ve devrimci söylemlerin arkasındaki sağcılığı, kazanabilmek uğruna kurulan ittifakları, propagandadaki zayıflığı vb. Hepsini ele alacağım elbette.

Ama biraz süre tanıyacağım dedim ya. İnşallah süreç olumlu geçer de ben yanlış yorumlamış olayım.

yukarı çık
0
Paylaşım