Menu
RSS

Antalya CHP İl’den Ebru Türel Hakkında Suç Duyurusu

Antalya CHP İl’den Ebru Türel Hakkında Suç Duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, geçenlerde ‘gizli ses kaydı’ nedeniyle 8 kişinin gözaltına alınıp 1 kişinin tutuklanması olayı nedeniyle eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, yaptığı yazılı açıklamada 31 Mart yerel seçim sürecinde pozitif bir seçim kampanyası yürüttüklerini, kişileri ötekileştiren, kutuplaştıran söylemler karşısında hep sevgiyi ve kucaklaşmayı içeren bir kampanyanın sonucunda seçimi kazandıklarını söyledi.

Kumbul açıklamasında şunları belirtti:

“Söylemlerimiz ve eylemlerimiz hep bu doğrultuda oldu. Kimseyi ötekileştirmedik, gereksiz polemiklere girmedik. Öfkeyle kalkan zararla oturur demiştik. Her zaman birleştirici olmaya çalıştık. Öyle de olduk. Bunun sonucu olarak yerel seçimlerde büyük bir başarı elde ettik.

Üzülerek görüyoruz ki; seçimlerde neden başarısız olduklarının muhasebesini kendi içlerinde yapması gerekenler bir algı operasyonuna girişmiş durumdalar.

Eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in sosyal medyaya yansıyan ses kaydıyla ilgili olarak partili arkadaşlarımızın, iki kamu görevlisinin şikayet üzerine gözaltına alınması ve AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş tarafından yapılan

mesnetsiz iddialara karşı kamuoyuna aydınlatmak adına bazı konulara değinmek istiyorum.

Seçimlerden hemen önce Ebru Türel, eşinin de mensubu olduğu partiye çıkar sağlamak ve bu parti tarafından yürütülen siyasi propagandayı yürütmek amacıyla çeşitli mecralarda seçimlerdeki en güçlü rakibi olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı karalama ve

iftira kampanyalarına girişmiştir. Bu çalışmalarının bir kısmında, sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna da yansıdığı üzere, açıkça kendisine destek veren kişileri kullanarak halkı, farklı siyasi partiye oy vermesini kabullenemediği halk kesimine karşı kışkırtma ve tahrik etme amacını gütmüştür.

Bu sebeplerden ötürü Sayın Ebru Türel hakkında şikayette bulunduk.

Ebru Türel’in hiçbir gerçeklik payı olmayan, tamamıyla uydurma beyanlarıyla toplumun kendi çevresinde bulunan ve ortak bir görüşe sahip bir kesimini, bu topluluğun görüşünde olmayan farklı bir kesimine karşı açıkça düşmanlık yapmaya,

nefret söyleminde bulunmaya teşvik ettiği, kışkırttığı açıktır. Bunun yanında eşinin belediye başkanı sıfatını da kullanarak “suçta kullanılacak araçları dahi temin etmiş ve ortamı suç işlemeye elverişli hale getirmiştir”.

Sosyal medyaya yansıyan beyanlarında Ebru Türel, rakibi olan, Türkiye genelinde ve Antalya özelinde geniş bir kitleye hitap eden siyasi partinin terör örgütü bağlantısı olduğunu ileri sürerek insanları bu partiye karşı nefret dolu hale getirme,

bu siyasi parti ile aynı ya da benzer görüşte olan insanları en temel haklarından olan seçme hakkını kullanmama ve oy kullanma ödevini yerine getirmeme kararı verdirtme çabası içine girmiştir.

Bir diğer konu da; 60 kişiyle seçim ofisinde yapılan bir toplantıda, kapının açık olduğu insanların içeriye rahatlıkla girip çıktığı bir ortamda konuşulanların, bunları dışarıda yayın denmesine rağmen, ses kaydını kendi sosyal medya hesaplarında

paylaştığı iddia edilen kişiler hakkında Ebru Türel tarafından “özel hayatın gizliliğini ihlal” ettikleri sebebiyle suç duyurusunda bulunulmuştur.

Hal böyleyken, AKP İl Başkanı tarafından yapılan açıklamada, iftiradan kumpastan hain planlardan bahsediliyor. Fakat Sayın Türel’in davasında yapılan bir ses kaydının dışarıya taşınmasından dolayı bir şikayet söz konusu.

Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; bahsi geçen ses kaydının, kaydedilmesi ve yayılması ile arkadaşlarımızın bir ilgisi yoktur.

Şikayet üzerine tutuklanan AKP üyesi, AKP İl Başkan Yardımcısı’nın yeğeni Niyazi Ateş ise açıklamalarında bu suçlamayı reddetti. Bu suçlamaların yapılıp yapılmadığının kararını verecek olan mahkemedir. Bu konuda yorum yapmamız doğru olmaz.

Niyazi Ateş’i sadece mahkeme salonunda gördük. Önceden tanımıyoruz. Toplantıda bulunduğunu Ebru Hanımın bu sözleri söylediğini fakat kendisinin kaydetmediğini mahkemede söyledi. Zaten davanın konusuna baktığımız zaman da bu sözlerin söylediğini, davacının da kabul ettiğini görüyoruz.

Biz de Sayın Ebru Türel’in sosyal medyaya yansıyan kayıttaki beyanlarına istinaden kendisi hakkında; halkın kin ve düşmanlığa ve gönüllü vatandaşları belediyenin otobüs kartlarını kullanmak marifetiyle suç işlemeye tahrik etmesi sebebiyle şikayette bulunduk.

Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz”

yukarı çık
0
Paylaşım