Menu
RSS

Antalya CHP Konyaaltı Başkan Adayı Esen: Takip Eden Değil Takip Edilen Olacağız

Antalya CHP Konyaaltı Başkan Adayı Esen: Takip Eden Değil Takip Edilen Olacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen ikinci ofisini Konyaaltı Siteler Mahallesi’nde yoğun bir katılımla açtı. Açılışta belediye başkanı olduğunda yapacağı projelerden başlıkları anlatan Esen, çok güzel projeler hazırladıklarını,

bu projeleri Şubat ayının ortasında bir toplantı ile açıklayacaklarını ama projelerin çalınmaması için sır gibi sakladıklarını söyledi.

Oldukça kalabalık bir toplulukla ikinci seçim ofisini açan Esen, açılış sırasında şunları söyledi:

“Seçim ofisinin açılışlarında genellikle alıştık, şarkılar, türküler çalar, coşarız. Biz bu coşku işini 1 Nisan’a bıraktığımız için bugün artık çalışma günüdür diyoruz.

Şairin söylediği gibi, biz artık şarkı dinlemek değil şarkı söylemek istiyoruz, şarkıyı da zamanında söylemek istiyoruz.

Çalışırsak olur. Çalışmaktan ne anladığımıza gelince, bu sefer kesin kazanmaya inanmış bir kadro var. Bu kadroyla beraber biz öncelikle büyükşehir belediyesini kazanacağız, ardından da Konyaaltı ilçesinde

bugüne kadar alınmış en yüksek oyu almak için elimizden geleni yapacağız. Bunun için şartlar uygun mu? Elbette uygun. Bugün için bizimle fikirde ve amaçta ortaklaşmış durumdayız. İYİ Parti bunlardan bir tanesi.

Burada bulunan İYİ parti ilçe başkanına ve partililere teşekkür ediyorum.

Onun dışında artık siyaset değişsin, siyaset bazı konulara gerçekten çözüm bulsun, artık şov yapmayı bıraksın diyen herkesle de ortaklaşmış durumdayız. Onun için biz büyükşehri alırız, Konyaaltı’nda da en yüksek oyu alırız.

Peki, bu dönemde insanlara gidip ne anlatacağız? Elbette ki partimizi, ilkelerimizi, çalışma prensiplerimizi, değer yargılarımızı, insana, doğaya, çocuklara, engellilere bakış açımızı anlatacağız. Hangi dille anlaşılıyorsa o dille anlatacağız.

Bizim bildiğimiz değil, insanların nasıl iyi anlayacağına inanıyorsak o dille anlatacağız.

Şubat Ayı Ortalarında Projelerimizi Açıklayacağız

Seçildikten sonra ne yapacağımızı Şubat ayının ortasında yapacağımız proje sunum toplantısında öğreneceksiniz. Burada sizlerle belirli başlıkları paylaşacağız. En önemli gündem maddemiz çocuklar. Neden çocuklar?

Çünkü şunu bilmek lazım, bir çocuğun erişkinlik döneminde başarılı olabilmesinin yolu çocukluğunu mutlu geçirmesidir. Konyaaltı’nda yaşayan çocuklar diğer emsallerine göre daha mutlu olsunlar diye çalışacağız.

Çocuklara bunu nasıl anlatacağız? Aslında bunu onlarla bir oyun içerisinde, bizim ne istediklerimiz değil onların ne istediklerini öğrenerek anlatacağız. Bir demokrasi içerisinde, oyunlarla anlatacağız.

Benim istediklerim dikkate alınmalı, benim için yapılacak şeylere ben karar vermeliyim düşüncesine sahip olacaklar.

AÜ Öğrencileri Konayaaltı Sokaklarına İnecek

Diğer önemli başlığımız gençler ve engelliler. Gençlere ne istediklerini sorarak öğreneceğiz. 65 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Akdeniz Üniversitesi bizim sınırlarımız içerisinde.

Bundan böyle AÜ’deki hem kültür faaliyetlerinin hem öğrenci faaliyetlerinin Konyaaltı sokaklarına inmesi için üzerimize düşeni yapacağız.

Doğayı Bozmadan Kentleşmeyi Yapacağız

Diğer bir konu, Doğa ve Çevre. Doğa ve çevre tüm dünyayı ilgilendirir ama en fazla Konyaaltı’nı ilgilendirir. Antalya’yı tarif ederken şunu söylerler: ‘Dağında kar, dalında portakal’ bu Antalya’dır ama aslında söylenen Konyaaltı’dır.

Saklıkent’te kar Çakırlar’da portakal. Bunun dışında 45 dakikada hem kayak yapabilirsiniz hem de denize girebilirsiniz derler. Buda Konyaaltı’dır. Konyaaltı eşsiz bir doğa güzelliğidir. Burayı kentleşme canavarına yedirmeyeceğiz.

Bu doğallığı koruyarak buranın kentleşmesini sağlayacağız.

Derman Belediyeciliği Uygulayacağız

Bunun dışında Derman Belediyecilik diye tabir edilen tanımlanmış belediyecilik görevleriyle kalmayan, sınırları aşan, halkın gerçek sorunlarına, işsizlik gibi, fakirlik gibi konularına belediye mevzuatının, yetkilerimizin elverdiği ölçüde el atacağız.

Başlıkları verip detayları vermedik burada, çok güzel projeler hazırladık, bunları sır gibi tutuyoruz çünkü bunları başkasının alıp kendi projesi gibi satmasını istemiyoruz. Takip eden değil takip edilen olacağız burada.

Temel bakış açımız, bizler sosyal demokrat insanlarız, katılımcılıktır. Ben bildimcilik değildir. Ben karar verdim siz uyacaksınız değildir. Dolayısıyla burada sosyal demokrat belediyeciliğin sosyal belediyecilik yönünden,

hizmet kalitesi yönünde, çocuğa ve gençliğe nasıl bakılması gerekiyorsa öyle bakılması yönünde tüm uygulamalarını hep beraber göreceğiz.

Yeniden beş yıl sonra aday olduğumuzda buradaki diğer partililerin yeniden ikna edilmesi gerektirmeden çalışmalarımızı yapacağız”

Seçim ofisinin açılışına CHP Antalya milletvekili Aydın Özer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk ve ilçe yöneticileri, İYİ Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Mustafa Gönenç,

CHP Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gürnur Amca ve yönetimi, mahalle muhtarları ve çok sayıda Konyaaltı’lı katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım