Menu
RSS

Antalya’da Bazı Bulvarlardaki Ölüm Tuzağı

Antalya’da Bazı Bulvarlardaki Ölüm Tuzağı

Antalya Gazi ve Dumlupınar Bulvarı üzerindeki trafik güvenliğine aykırı olarak yapılan yaya geçitleri, hem sürücü hem de yayalar için adeta ölüm tuzağına dönüştü. Antalya’nın trafik yükünü taşıyan Gazi ve Dumlupınar bulvarları üzerindeki yaya geçitleri,

hem araç sürücüleri hem de yayalar için adeta ölüm tuzağına dönüştü. 70-80 kilometre hızla seyreden araçlar bir anda yaya geçitlerinin sınırına giriyor, geçitlerde sinyalizasyon sistemi olmadığı için yaya ve araç sürücüleri kaza riski ile karşı karşıya kalıyor.

HAREKETE GEÇİLMELİ

Yaya geçitleri ile ilgili ciddi bir düzenleme ihtiyacı olduğunu söyleyen Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şube Başkanı Abdullah Gökmen, “Özellikle bulvarlardaki yaya geçitleri trafik güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor.

Bir an önce yerel yönetimler harekete geçerek bu geçitlerin yeniden düzenlenmesi veya alt-üst geçit yapılması kararı almalı” diye konuştu.

SÜRÜCÜ YOL VEREMEZ

Gazi Bulvarı’ndaki geçitlerin insan hayatı için büyük risk teşkil ettiğini kaydeden Gökmen, “Oradan ne yaya geçebilir ne de sürücü yayaya yol verebilir. Çünkü bu bulvarı kullanan araçlar hız sınırını sonuna kadar kullanıyor.

Böyle bir hızda yayalara yol vermek çok ciddi kazalara yol açabilir. Öte yandan yayalar da bir şekilde karşıya geçmeli” dedi.

RİSKİN FARKINDAYIZ

Bulvarlardaki risklerle ilgili Hürriyet’e konuşan Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, şunları söyledi:

“Riskin farkındayız. Bu nedenle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne resmi olarak başvuru yaptık ve bu geçitlerin kapatılmasını istedik. Çünkü bu geçitlerde ölümlü, yaralamalı trafik kazaları yaşanıyor.”

GEÇİTLER UYGUN DEĞİL

“Çözüm olarak bu alanlara üst veya alt geçit yapılmalı. Çünkü burası yaya geçidi için uygun değil. Talebimiz ve uyarılarımız ilk toplantıda gündeme alınacak.

Biz de elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyarak trafik güvenliğini sağlamaya çalışacağız. Yaya ve araç sürücülerinin özellikle bu noktalarda çok daha fazla dikkatli davranmasını istiyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım