Menu
RSS

CHP’li Kadınlardan Soğanlı Etkinlik: Zamlar ve Eşit Temsiliyet İçin Farkındalık Yaratmak

CHP’li Kadınlardan Soğanlı Etkinlik: Zamlar ve Eşit Temsiliyet İçin Farkındalık Yaratmak

CHP Muratpaşa Kadın Kolları Yönetimi, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı tanınması ve soğan fiyatlarının yükselmesine dikkat çekmek için mor tişörtler giyerek, toplu taşıma araçlarıyla 5 Aralığa kadar her gün Antalya’da gidebilecekleri her yere gitmek için kampanya başlattı.

Ulaşabileceğimiz Her Yere Ulaşmaya Çalışacağız

Soğan fiyatlarına dikkat çekmek isteyen kadınlar filelerin içine birer soğan koyarak Mark Antalya’nın önünde yer alan tramvaya bindiler. İlk önce kartlarına para yükleyen kadınlar, engeliler içinde mücadele ettikleri belirttiler.

Bunun bir eylem olmadığını, farkındalık yaratmak ve temsiliyette yüzde elli kadın adayın seçilebilmesi için dikkat çekmek istediklerini belirten CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Yönetimi,

başlarında İlçe Kadın Kolları Başkanı Omca Kaya ile birlikte tramvaya binip, birçok yere giderek halkı 5 Aralık için farkında olmasını sağlamaya çalışacaklarını söylediler.

Kadınlar adına açıklamada bulunan CHP Muratpaşa Kadın Kolları Başkanı Omca Kaya, “Toplu taşıma araçlarını kullanarak, ellerimizde soğanın kilosunun 5 liraya varması amacıyla üzerimizde eşit temsiliyet hakkını gösteren tişörtlerimizle

haksızlığa karşı durduğumuza göstermek için böyle bir kampanya başlattık.  Bu hareketimiz 5 Aralığa her gün devam edecek. Biz bütün toplu araçlarında olacağız. Kadınız haklarımızı biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize verdiği hakların farkındayız.

Hiç kimseye bu haklarımızı vermeyeceğiz. Eşit temsiliyet hakkı istiyoruz.

yukarı çık
0
Paylaşım