Menu
RSS

Antalya’da Dernekten Başkanlara Yol Raporu

Antalya’da Dernekten Başkanlara Yol Raporu

Çağdaş kentleşmenin en önemli göstergesi olan bisiklet yollarının Antalya’daki durumu ile ilgili özel bir rapor hazırlayan Antalya Bisiklet Derneği, bu raporu yeni seçilecek belediye başkanlarına sunacak. Antalya’da özellikle sahil bandında yürütülen bisiklet yolu çalışmalarının

kentin iç kesimlerine yayılması gerektiğini vurgulayan Antalya Bisiklet Derneği (ANTBİSDER), özel bir komisyon tarafından hazırlanan bisiklet yolları haritasını yeni seçilecek belediye başkanları ile paylaşacak, öneriler sunacak.

BAŞKANLARA GİDECEĞİZ

Yürütülen çalışma sayesinde ihtiyaç olmayan bölgelere bisiklet yolu yapılmasının önüne geçileceğini savunan ANTBİSDER Başkanı Nafiz Sağdur, “Seçimden hemen sonra başta Büyükşehir olmak üzere tüm belediye başkanlarından randevu talebimiz olacak.

Yapacağımız görüşmelerde mevcut bisiklet yollarının işlevselliğini ve yeni güzergâh taleplerimizi paylaşacağız” dedi.

BİZDEN FİKİR ALINMALI

Atatürk Caddesi’nden başlayıp Işıklar Caddesi boyunca devam eden bisiklet yolunda ciddi yapısal sorunlar olduğuna vurgu yapan Sağdur, “Bu tür projeler yapılırken derneğimizle fikir alışverişi yapılması çok önemli.

Eğer bu birlikteliği sağlayabilseydik yeni yapılan yollar çok daha işlevsel olabilirdi. Bu sayede hiçbir noktada atıl yollar olmazdı” diye konuştu.

TABELALAR DEĞİŞMELİ

Bisiklet yollarına yerleştirilen tabelalarla ilgili de çok ciddi sıkıntıların yaşandığını kaydeden Sağdur, şöyle devam etti: “Bisikletler için ayrılmış yolda bile bisiklet giremez işareti görebiliyorsunuz. Bu düzensizlik en kısa sürede ortadan kalkmalı. Ayrıca bisiklet yolları kentin içine yayılmalı.”

İÇ KESİMLERE YOL İSTİYORUZ

“Antalya bisiklet kullanımı için çok uygun bir kent. Ama şu anki altyapıya göre sadece sahil kesiminde bisiklete binebiliyorsunuz. Uncalı’da, Varsak’ta yaşayan bir bisiklet sever şehir merkezine gelmek isterse hiçbir güvenlik alanı yok.

Bu yapıyı düzeltirsek kent içi trafiği de rahatlatabiliriz. Biz bu süreci çok önemsiyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım