Menu
RSS

Antalya’da Gaziler Ve Şehit Yakınlarına Resepsiyon

Antalya’da Gaziler Ve Şehit Yakınlarına Resepsiyon

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve şehit yakınları onuruna resepsiyon verdi.

Antalya Orduevi'ndeki resepsiyona Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz,

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, İl Müftüsü Osman Artan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda davetli katıldı.

Protokol üyeleri ayrı masalarda gaziler ve şehit yakınlarıyla birlikte yemek yedi, sohbet etti. Vali Karaloğlu ise davetliler arasındaki en yaşlı gazi olan Kore gazisi 88 yaşındaki Hasan Yarıcı ile aynı masada oturdu.

Karaloğlu, Yarıcı'yla yakından ilgilenip sohbet etti.

Devletin Kurucuları Hep Gazi

Resepsiyonda konuşan Vali Karaloğlu, gazilik ve şehitliğin çok önemli iki kavram olduğunu söyledi. Tarih boyunca başı dik alnı açık yaşamanın bu iki kavramdan geldiğini belirten Karaloğlu,

“Bizim için o kadar önemli ki 600 yıl cihana hükmetmiş Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusunun babası Ertuğrul Gazi, onun oğlu devletin kurucusu Osman Gazi, sonra Orhan Gazi ve en son Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Yani hem cihan devletimizin hem de Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucuları gazi" dedi.

"Oyunları Göremezsek Başımıza Çok Çorap Örerler"

Vali Karaloğlu, bazı devletlerin Türkiye'ye silah ambargosu uyguladığını ancak terör örgütlerine silah yardımında bulunduğunu da belirterek şöyle konuştu:

"Bu topraklar kolay vatan olmadı. Son zamanlarda oynanan oyunlara bir bakın. Bize silah ambargosu koyanlar ve bize paramızla silah satmayanlar, terör örgütlerine nasıl Tırlarla silah veriyor. Bu oyunları görmemiz lazım.

Göremezsek, kardeşliğimizi, birliğimizi pekiştiremezsek bizim başımıza çok çorap örerler. Güçlü bir devletimiz ve ordumuz var. Bunları muhafaza ettiğimiz sürece oyunları boşa çıkarabiliriz.

Gazilik ve şehitlik ruhuna ihtiyacımız var. Bu millet gerektiğinde şehit ve gazi olmaktan çekinmez."

Resepiyon, İl Müftüsü Osman Artan'ın duasıyla sonra erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım