Menu
RSS

Antalya’da Kuralsızlara Ceza Yağdı

Antalya’da Kuralsızlara Ceza Yağdı

Antalya’da kural tanımayan sürücülere ceza yağdı. 1 yılda 190 bin araç, 38 bin 500 sürücü ve 42 yayaya toplam 78 milyon TL para cezası kesildi. Antalya trafiğinde kural ihlali yapan araç sürücüsü ve yayalar, Trafik Denetleme Müdürlüğü’nün denetiminden kaçamadı.

POLİS ‘DRONE’U AFFETMEDİ

Teknolojik gelişmeler ışığında denetim ağını her geçen gün genişleten Antalya polisi, 2018 yılında 190 bin araca, 38 bin 500 sürücü ve 42 yayaya toplamda 78 milyon TL paraca cezası kesti.

HAVADAN DENETİM

Havadan denetim çalışmalarında özel donanımlı drone kullanan Antalya polisi, 334 sürücünün kural ihlalini yeni teknolojiyle tespit etti. Bu tespitler sonucu toplamda 48 bin TL idari para cezası kesildi. Uygulamalarda ayrıca sivil ve resmi radar araçları da kullanıldı.2018 denetimlerinde en fazla hız ihlalleri nedeniyle para cezası uygulandı.

80 BİN HIZ İHLALİ

Geçen yıl 80 bin sürücüye hız ihlali nedeniyle para cezası uygulanırken, park ihlali yapan 32 bin, cep telefonu kullanan 28 bin, işaret ve levhalara uymayan 21 bin, emniyet kemeri takmayan 11 bin 700, ışık ihlali yapan 8 bin, alkollü araç kullanan 4 bin, aracını modifiye eden 4 bin 800 sürücüye cezai işlem uygulandı. Motosikletlere yönelik denetimlerde ise 16 bin 741 sürücüye kask cezası yazıldı.

DENETİMLER SÜRECEK

Can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik yapılan denetimlerle ilgili konuşan Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, “Hazırlanan günlük, haftalık ve aylık kontrol programları ile vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikâyetler de göz önünde bulundurularak denetim ve kontrollerimiz devam edecek” diye konuştu.

EĞİTİM ŞART

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şube Başkanı Abdullah Gökmen, “Yapılan denetimlerin ilk amacı trafik güvenliğini sağlayarak sürücü ve yayaların önce can sonra da mal güvenliğini korumak. Kesilen cezaların caydırıcı olduğunu tespit edebiliyoruz. Umarım sadece ceza uygulamaları ile değil, eğitimle de trafik güvenliğimizi artırırız” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım