Menu
RSS

Antalya’da Öldürülen Çevreci Çiftin Kızı: Dolandırıldığımızı Düşünüyoruz

Antalya’da Öldürülen Çevreci Çiftin Kızı: Dolandırıldığımızı Düşünüyoruz

Gazete duvar’dan Serkan Alan’ın özel haberine göre iki yıl önce öldürülen çevreci Büyüknohutçu çiftinin kızları Emine Büyüknohutçu davanın peşini bırakmıyor. Dava sürecinde yaşadıklarını açtığı sosyal medya hesapları üzerinden duyurmaya çalışan Emine Büyüknohutçu,

"Biz dolandırıldığımızı düşünüyoruz. Dolandırıcılık davasını ortaya çıkarırsak muhtemelen cinayetin çözümüne de gideceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Antalya’nın Finike ilçesinde taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan ve uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamlarını yitiren Büyüknohutçu çiftinin ölümünün üzerinden iki yıl geçti.

Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’nun kızları Emine Büyüknohutçu, cinayet davası sürecinde yaşadıklarını anlatmak için anne ve babası adına sosyal medya hesapları açtı.

Dava sürecinde dolandırıldıklarını iddia eden Emine Büyüknohutçu, “Yapmak istediğimiz şey şu an kamuoyu oluşturmak ve bu davanın üzerine gidilmesini sağlamak. Sosyal medya hesaplarını da insanların özellikle takip etmelerini istiyorum.

Çünkü bu şekilde bir şeyler bu ülkede açığa çıkıyor” diye konuştu.

‘Yamuç’un Otopsi Tutanağı Dosyamızda Yok’

Büyüknohutçu çiftinin cinayet zanlısı olarak tutuklanan Ali Yamuç, Elmalı Cezaevi’nden Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmiş, Yamuç’un 20 Eylül 2017 tarihinde intihar ettiği duyurulmuştu.

Ali Yamuç’un eşi Fatma Yamuç, 18 Nisan 2018’de görülen karar duruşmasında “cinayet” ve “yağma” suçundan beraat etti.

Son duruşmada sanık Yamuç’un intiharına ilişkin taleplerinin mahkemece kabul edilmediğini hatırlatan Büyüknohutçu, “Biz son duruşmada cezaevinden kamera kayıtlarını istedik fakat bu talebimiz reddedildi.

Ali Yamaç’ın annesi de oğlunun neden o cezaevine gönderildiğini öğrenmek istediğine dair dilekçe yazdı. Ali Yamaç’ın otopsi tutanağı şu an dosyamızda yok ona da ulaşamıyoruz” dedi.

‘Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunacağım’

Anne ve babasını kaybetmesinin ardından zor günler yaşadıklarını ifade eden Büyüknohutçu, “Bu süreçte cinayet davası için anlaştığımız avukatın istinafa itiraz dilekçesini vermediğini öğrendik. Gönüllü avukatlarımız gerekli başvuruları yaptılar” dedi.

Açtıkları sosyal medya hesaplarına ilişkin ise Büyüknohutçu şunları söyledi:

“Sosyal medya hesaplarından gün ve gün neler yaşadık bize neler yaşatıldık bunu paylaşacağız. Şu anda biz dolandırıldığımızı düşünüyoruz. Bu dolandırıcılık davasını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

Bu dolandırıcılık davasını ortaya çıkarırsak muhtemelen cinayetin çözümüne de gideceğimizi düşünüyoruz. Yakın zamanda savcılığa suç duyurularında bulunacağım. Benim aklımda isimler çok net belgelendirdiğim anda bunu basınla da paylaşacağım.”

‘Biz Bunu Yeni Anlamış Durumdayız’

Anne ve babasının yaşamını yitirmesinin ardından bazı kişilerin davayla ilgili mücadelelerine ilişkin sözlerini de aktaran Emine Büyüknohutçu, “Bu süreçte bize doğrudan ölüm tehditleri gelmedi.

Aksine bizim birlikte çalıştığımız insanlar, ‘Adım atmayın merminin ucunda siz varsınız, gözünüzü kırpmayın canınız yanar’ gibi şeyler söyleyerek iki sene boyunca bizi tedirgin ettiler.

Travmamızdan ve duygusal boşluğumuzdan yararlanarak algı yönetimi yaptılar. Biz bunu henüz yeni anlamış durumdayız” diye konuştu. Kaynak: Serkan Alan/gazeteduvar

yukarı çık
0
Paylaşım