Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Alanlardaydı

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Alanlardaydı

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Aydın Kanza Parkı’ndan başlayan yürüyüş ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan miting ile kutlama yaptı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı yürüyüşte sık sık ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’ sloganları atıldı.

Ülkenin birçok ilinde bugün düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü yürüyüşü Antalya’da da yapıldı. Çeşitli Sendikalar, CHP, HDP, EMEP, Haziran Hareketi ve halk katıldı. Cumhuriyet Meydanı’na gelindiğinde saygı duruşu sonrası Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi

Çiğdem Altıntaş hazırlanan ortak metni okudu. Altıntaş günün tarihçesini söyledikten sonra “Barış, demokrasinin, eşitliğin bereketli toprağında büyür. Büyük bir ekonomik, siyasi ve toplumsal krizden geçen ülkemizde de bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey

sudan ekmekten önce barıştır. Çünkü barış olmadığı için içtiğimiz su, yediğimiz ekmek kursağımızda zehir olmaktadır. İktidarın kendi bekası için, toplumu kutuplaştıran, her türlü objektif hukuku ortadan kaldıran,

yargı ve yasama erkini kendi elinde toplayarak muhalefet üzerindeki baskısını katmerleştiren uygulamaları toplum olma vasfımızı ortadan kaldırmış durumdadır. 

Toplumsal kutuplaşmayı arttıran, toplum olma vasfımızı ortadan kaldıran bir uygulama olan kayyumların bir kez daha devreye sokulmasını bu nedenle bir kez daha reddettiğimizi ilan ediyoruz.

OHAL’i yeniden uygulamaya sokan kayyum siyaseti Demokrasinin en temel ilkesi olan seçme ve seçilme ilkesini, kendi deyimleri ile "seçimle gelen seçimle gider" ilkesini yok sayan, hiç kimseyi ikna etmeyen gerekçelerle halkın iradesine ipotek koyan, yolsuzluk ve hukuksuzluktan ibaret bir sistemdir.

Türkiye’nin temel sorunu olan Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesini istemeyen, savaş siyasetinden besleyen bir sistemdir.

1 Eylül Dünya Barış Gününde Barışın, Kardeşliğin, Dayanışmanın, Hukukun ve Adaletin sesini yükseltmek Faşizme karşı omuz omuza olmak için tüm ezilenleri, emekçileri, barışa ve demokrasiye inananları BARIŞIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA ÇAĞIRIYORUZ” dedi.

Daha sonra CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek bir konuşma yaptı. Zeybek konuşmasında “Emperyalist güçlerin sömürülerini devam ettirmek uğruna hala ülkemizde ve dünyada savaş çığırtkanlığı yapmaya, savaş çıkartmaya devam ediyorlar.

Biz buna karşı dün olduğu gibi bugün de yarın da ‘Yaşasın Barış Kahrolsun Savaş’ diyoruz. Barış içinde, kardeşçe yaşayacağımız bir Türkiye ve dünya özlemiyle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü büyük bir coşkuyla kutluyoruz, Kutlu olsun.

Demokrasi için, insan hak ve özgürlükleri için, barış için mücadelemize devam edeceğiz. Hep birlikte yaşanabilir, bağımsız ve özgür bir Türkiye kuracağız” dedi.

Daha sonra konuşmasını yapan HDP milletvekili Kemal Bülbül, Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış şiarının çok önemli olduğunu bunun bir slogandan ibaret olmadığını, sadece okul duvarlarına yazmakla olmadığını belirterek,

barış denince kadına şiddete, özgürlüğü elinden alınanlara, ülkenin anayasa ile yönetilmesine, Ortadoğu’da, dünyada barış diyoruz. Bülbül kayyum atanarak belediye başkanlarının görevden alınmalarının bir darbedir dedi.

Diyarbakır’ı ziyaret eden Ekrem İmamoğlu’nun tavrına da değinen Bülbül, “Ekrem İmamoğlu sosyal demokrasi tarihine geçecek bir örnek göstermiştir. Ayrıca orayı ziyaret eden Muharrem İnce, Ali Şeker ve İlhan Cihaner de tarihi bir sosyal demokrasi örneği göstermişlerdir.”

Dedikten sonra mitinge katılanlara çağrıda bulundu. “Burada bulunan Kürt arkadaşlarım, kendinize bir Türk yoldaş bulun, Türk’le diyalog kurun, ülkeye özgürlüğün, adaletin nasıl geleceğini paylaşın.

Sevgili Türk arkadaşlarım kendinize bir Kürt, bir Ermeni yoldaş bulun. Ötekini anlamamız lazım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Türküler eşliğinde halayların çekilmesi sonrası miting olaysız sonlandı.

yukarı çık
0
Paylaşım