Menu
RSS

Antalya Kadın Platformu: Kadınları Yıldıramayacaklar

Antalya Kadın Platformu: Kadınları Yıldıramayacaklar

Antalya Kadın Platformu, 12 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde ağır yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz için basın açıklaması gerçekleştirdi. Antalya Kadın Platformu çağrısıyla gerçekleşen açıklama için kadınlar Attalos Meydanı’nda toplandı.

Kadınlar ”Rabia Naz Dosyası Kapatılamaz” yazılı pankart açtı. Antalya Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Nar Kadın Dayanışmasından Fatma Kayaoğlu ”Rabia Naz’a ne olduğu araştırılmaya başlandı başlanmasına ama bir türlü sonuçlanmadı.

Zaten Rabia Naz’a ne olduğunu kimse ortaya çıkarmak istemiyordu. Görevini İhmal eden polisler, silinen kamera görüntüleri, ilçeye girişte gözaltına alınan gazeteci ve belgesel yönetmenleri ve tayini çıkan savcılardan tutunda 8 ay sonra ifadesini değiştiren

görgü tanıklarına kadar bu çok şüpheli hal ve tavır bile ölümün bir İntihar değil cinayet olduğu gerçeğine götürüyor bizi.” dedi.

Kadınları Yıldıramayacaklar

Olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Fatma Kayaoğlu ”Rabia Naz’a ne olduğunu araştıran, katillerinin açığa çıkmasını isteyen kısacası Rabia Naz’ı ağzına alan herkese karşı bir yıldırma politikası işleniyor.

Olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığı günlerde olayı twitter’a taşıyarak “Karşımda devlet değil mafya varmış gibi hissediyorum, devlet yine neyse ama mafyadan korkuyorum” diyen gazeteci ülkeyi terk etmek zorunda kaldı” dedi.

Rabia Naz’ın Hesabını Sormak Terör Suçu

Rabia Naz’ın hesabını soranlara karşı yürütülen yıldırma politikalarına dikkat çeken Kayaoğlu ”Rabia Naz’a ne olduğunu soran liseliler yaka paça darp edilerek gözaltına alındı. Kadın arkadaşlarımıza ev baskınları düzenleyerek ‘Rabia Naz’ın hesabını soracağız’ ve ‘ Rabia Naz’ın katillerini açıkla ‘

yazan pankartlar terör kapsamına alınarak gözaltına alındı.” söyledi.

Tüm Bu Yıldırma Politikalarına Karşı Susmayan Birileri Var!

Açıklama ”Biz kadınlar çocukların öldürüldüğü, İstismar edildiği, çocukluklarının çalındığı bu düzenle uzlaşmayacağız. İstismara karşı yükselttiğimiz bayrağımız aynı zamanda çocuk Katillerine karşı bir isyan ve mücadele bayrağıdır.

Katillerden ve onları koruyan siyasi ayaklarında korkmuyoruz. Rabia Naz’ın dosyası onlarını gözünde kapatılmış olabilir ama ne kamuoyu vicdanında ne de kadınların mücadelesinde kapanmadı. 

Rabia Naz’a ne olduğu ortaya çıkana kadar, katilleri gerçek adalet ile cezalarını alana kadar bu olayı kapatmaya meyleden her bir kişi ve kurum yargılanana ve bu sistemi besleyen büyüten sırtını sıvazlayan iktidar yerle bir edilene kadar mücadelemiz sürecektir.” denilerek sonlandırıldı.

Kaynak: antalyasokakları

yukarı çık
0
Paylaşım