Menu
RSS

Antalya Kaş’ta Muhittin Böcek Fırtınası

Antalya Kaş’ta Muhittin Böcek Fırtınası

Meral Çiyan Şenerdi Kaş’tan bildiriyor. Antalya’da bahar rüzgarı gibi esen sevgisi Muhittin Böcek, Kaş’ta sevgi fırtınasına dönüştü. Kaş günlerdir Muhittin Böcek’i karşılamaya hazırlanıyordu. Cuma gününün Millet İttifakının yerel seçim kampanyasında önemli ve

belirleyici bir gün olacağı önceden belliydi ama hoşgörüye, tatlı dile, birleştirici, kucaklayıcı söyleme, kısacası sevgi ve barış iklimine hasret kalmış halkımız onu öylesine bağrına bastı ki, sevginin ve umudun rüzgarı Kaş’ta fırtınaya dönüştü ve miting programlarında aksamalara yol açtı.  

Millet İttifakının Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, yine İttifakın Kaş Belediye Başkan Adayı Hayri Süt ile birlikte mitingler ve halka kucaklaşmayla dolu dolu geçecek bir Cuma gününe Kaş merkezde erkenden başladılar.

İlkin Kaş Belediyesine uğrayarak 1 Nisan’da görev süresi dolacak olan mevcut Belediye Başkanı Halil Kocaer’e bir veda ziyaretinde bulundular.

Belediye binasından Millet İttifakının bileşenlerinin karşılama alkışları arasında çıkan ikili, çevredeki birkaç esnafı ziyaret ettikten sonra Kaş merkezden ayrılarak büyük bir konvoyla Kasaba’ya doğru yola koyuldular.

“Kasaba’da bir halk buluşması olacak sadece” denmişti oysa oraya vardığımızda köy meydanı çoktan dolmuş ve miting havasına çoktan girilmişti, “hoş geldiniz” demek isteyenler ve kucaklaşmak isteyenlerin izdihamında meydana ulaşmak epey zaman aldı.

Kasaba mitinginin açış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan ve ardından kürsüye gelen CHP Antalya Mv. Cavit Arı, Millet İttifakının adaylarının İyi Partiden veya CHP’den olmasının bir farkı olmadığını, desteklerinin her adaya tam olduğunu örneklerle vurguladı.

Millet İttifakının Kaş Belediye Başkan adayı Hayri Süt ise, özetle “Benim işim hesap, benim işim düzen, şeffaf, hesap verebilir bir belediyecilik yapacağıma, derman belediyeciliği yapacağıma söz veriyorum…

Kaş’ın Kasaba’ın makus talihini değiştireceğime söz veriyorum” diyerek içten bir konuşma yaptı. Son olarak söz alan Muhittin Böcek, kendisine has sakin, dingin üslubuyla kendini tanıttı, öz yaşam öyküsünü kısaca anlatarak “ben içinizden gelen bir kardeşinizim;

cam seralarda da çalıştım, traktör de sürdüm, harman yerinde patoz da yaptım, otobüs şoförlüğü de, ticaret de yaptım, turizm de, bana bunlardan hangi unvanımla hitap ederseniz kabulümdür” diyerek renkli yaşam deneyimini paylaştı.

“20 yıldır Konyaaltı Belediye Başkanlığı yapıyorum, şimdi Allah’ın izni, sizleri desteğiyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etmeye talibim” sözleriyle sürdürdüğü konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Kasaba’dan yine sevgi seli ve selfilerle uğurlanan kafile Kaş üzerinden Kalkan’a ulaştığında öğlen olmuştu. Burada Cuma namazı için mola verildi.

Öğleden sonra Kınık’taki büyük miting büyük bir coşku ile başladı. Bu mitinge İyi Parti İl Başkanı Ahmet Aydın ve İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz da katılarak birer konuşma yaptılar.

Her iki konuşmacı, da Millet İttifakının her iki partiden çıkan adaylara da tam destek verdiğini özellikle vurguladılar.

CHP Antalya Mv. Cavit Arı da Kınık’ta yaptığı konuşmada iktidarın çiftçiyi zora soktuğunu detaylarıyla anlattı. 17 yıllık iktidarın 10 yıllık belediye başkanlığıyla Antalya’da sınıfta kaldığını belirterek, Kaş’ta Hayri Süt’e,

Antalya’da “siyasetin başpehlivanı” Muhittin Böcek’e destek istedi. İyi Parti veya CHP adayı diye bir ayrım yapmadıkların tekrar vurguladı; “Ben Korkuteliliyim, CHP’li bir milletvekili olarak, Korkuteli’nin İyi Partili adayına tam destek vermek için durmadan çalışıyorum” dedi.

“Biz Kimsenin Gaşına-Gözüne Âşık Değiliz, Siyasetçiyi Hizmet Etsin Diye Seçiyoruz!”

Millet İttifakının Kaş Belediye Başkan Adayı Hayri Süt, kendi seslendirdiği proje tanıtım videosunun izlenmesinin ardından halka hitap etti. “Sorunları biliyorum, çözümleri sizle, ekibimle beraber çözmeye söz veriyorum.

İlk günden itibaren herkesin Belediye Başkanı olacağım, kimsenin aşıyla işiyle uğraşmayacağım. Kaş’ın mevcut durumu hiç hak ettiği gibi değil. Ortak akılla ve derman belediyeciliği anlayışıyla, tepeden inme değil, sizlerin çözüm öneriyle,

ekibimle birlikte çözmeye hazırız. 12 ay boyunca turizmin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Tohum, fide, fidan ve nice masraflarla beli bükülen çiftçiye destek olacağız. Bunları maliyetine çiftçinin hizmetine sunacağız.

SeraPark projesiyle ziraat mühendisleri odası ve üniversitelerle ortak projelerle tarımı geliştirecek çalışmalar yapacağız… İstihdam büroları olacak. Bir yandan da meslek edindirme kurslarıyla gençlerin iş yapma becerilerini genişleteceğiz ve 2 yılda istihdamı 4 katına çıkaracağız.

Kaş’a ne siyasiler geldi gitti ama bir şey gelmedi, ne gelmedi?” sorusuna miting alanındaki herkes tek bir ağızdan HİZMET diye yanıt verdi. Konuşmalarında izleyiciyi ve ekibini de her zaman güldürmeyi başaran Hayri Süt yörenin şivesiyle

“Biz kimsenin gaşına-gözüne âşık değiliz, siyasetçileri hizmet etsin diye seçiyoruz” demesiyle yüzler güldü, alkışlar yükseldi. Ben gencim ama çok deneyimli bir Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte aday olmaktan, birlikte hizmet edecek olmaktan,

gurur ve onur duyuyorum. Kaş’a birlikte hizmet getireceğiz, Kaş’ta hizmet patlaması olacak, #MARTIN SONU BAHAR” diyerek sözlerini coşkulu alkışlarla tamamladı.

Muhittin Böcek sevgi fırtınası Kınık’ta anlattığı derman projeleriyle iyice kuvvetlendi

Sahneye en son çıkan Muhittin Böcek yine renkli öz yaşam öyküsünü, 6 Aralık 2002 yılında CHP’ye katılma öyküsünü anlattı.

Muhittin Böcek’in değindiği konu başlıklarını şöyle özetleyebiliriz:

-Ülkemizde sıkıntı var; mutfakta sıkıntı var, üretici, çiftçi sıkıntılı.

-Biz gönüllerin adayının ittifakıyız.

-Diyarbakır’da Şivan Perver’in kolunu kaldıranlar, Habur sınır kapısına savcıyı gönderenler Bosna’da, Dolmabahçe’de görüşenler, birinin mektubunu okuyanlar bize bir şeyler diyorlar, yemezler.

-Ateş bacayı sardı, kaybetme korkusu sardı. Korkunun ecele faydası yok, gümbür gümbür geliyoruz.

-Ben andımızla büyüdüm, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustosla, Cumhuriyet Bayramı ile büyüdüm, Atatürk’le büyüdüm; bizi bu yolumuzdan Allahtan başkası döndüremez.

-Üreteceğiz, yerelden kalkınacağız, o nasırlı elleri öpülesi analarımın derdine DERMAN olmak için geliyorum.

-Kınık’a geldik, burada afete uğrayan Göl mevkiinde vatandaşları dinledik. İhmaller var, DSİ’nin, Büyükşehir Belediyesinin ihmalleri var, kanallar temizlenseydi belki bu kadar mağduriyet yaşamayacaktı vatandaşımız.

-Menderes Türel’in bir trol ekibi var, 3-4 gündür yardım alan insanları arayıp yardımların kesileceğini söylüyorlar. “ Muhittin Böcek’i seçerseniz, çalışanları işten çıkaracakmış” diye kara propaganda yapıyorlar. 25 yıldır siyasetteyim,

kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Türel, siz bana ailenizle birlikte saldırmaya devam edin ama gücünüz yetmeyecek. Seçim kaybedeceğini anlayanlar her yolu deniyorlar:  karalama, yalan-dolan var, adrese teslim ihale var… Ama bu halkımızı kimse kandıramayacak.

-Suyu 5 tona kadar bedava yapacakmış! 5 senedir niye yapmadın, elini tutan mı vardı?

Bu arada bir vatandaş “Çamurlu suyu 2 liraya içiriyorlar” diye bağırdı ve halktan onaylama sesleri yükseldi. 

-Antalya 2,426.356 nüfusu, 19 ilçe 913 mahallesi ile Türkiye’nin 5. Büyük kenti! Bunlar Antalya’yı en borçlu büyükşehir belediyeleri sıralamasında da 5. yaptılar.

-Halleri kapatmak istiyorlar, Menderes Türel tek laf etmiyor bu konuda. Biz 31 Martta bu toptancı hallerini kapattırmayacağız, gerekirse Ankara kadar gideceğiz hep birlikte.

-Antalya turizm ve ticaret kenti değil mi? Menderes Türel’in ağzından tanzim satışla ilgili bir tek söz duydunuz mu? Tanzim satış yanlıştır diyebildi mi? 

-Boğaçay projesi için 5 defa ihaleye çıktılar, halkın gözünü boyamaya çalışıyorlar.

- Film stüdyoları yapacaklarmış; sırf danışmanlığına 1trilyon 400 milyar lira para ödediler. Oysa Antalya meslek odaları bunu ücretsiz pek güzel yapardı. Tüyü bitmedik yetimin hakkının hesabını soracağız.

-Yaşlı kreşi tek örnek Konyaaltı belediyesinde vardır bunu Kaş’a da yapacağız.

Muhittin Böcek sevgi fırtınası estirmekle kalmadı aynı zamanda bir proje fırtınası da estirdi; çiftçiye tarımsal kullanım için bedava elektrik, çocuk kreşleri, halk süt, halk yem, halk et gibi artık Türkiye’ye mal olmuş projelerini gayet akılcı ve ayakları yere basan bir bilgi birikimiyle anlattı.

Son olarak, son derece içten bir şekilde halka sordu:

Ben 25 yıldır siyaset yapıyorum, makamlara mevkilere doymuş bir insanım ama niye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldum biliyor musunuz?

Yanıtı yine samimi ve heyecanlıydı:

“ Şunun için: Gazipaşa’dan Kaş’a kadar, içinden geldiğim her türlü çilesini bildiğim insanıma, köylülerime hizmet için, onların dertlerine DERMAN olabilmek için. Bunun için 913 mahallemde, 19 ilçemde gece gündüz demeden koşacağım, çalışacağım.

Kaş belediyesinin bütçesi yetmezse, bütün bu imkânları Kaş’a da getireceğim.  Size söz veriyorum, Muhittin Böcek sözü!” diyerek sözlerini tamamladığında alkışlarla coşku iyice yükseldi.

Kınık meydanındaki neredeyse herkes Muhittin Böcek ile fotoğraf çektirmek istediğinden Gömbe programında ciddi bir zaman sarkması oldu.

Gömbe’ye varıldığında güneş karlı dağların arkasından veda etmişti bile. Meydanda oturma düzeniyle, sohbet havasında geçen konuşmalarda yine Gömbe’in sorunlarına değinildi ve halkın soruları samimiyetle yanıtlandı.

Kınık’ta hava sıcaktı oysa Gömbe’nin yayla serinliği çoktan inmişti. Ama meydanı dolduran kalabalık, özellikle ön sıralarda oturan kadınlar konuşmaları sonuna kadar dinleyip sorular sordular.

Bu Gömbe’nin Millet İttifakına ne kadar umut bağladığının, hizmete ne kadar hasret olduğunun ve kadın-erkek Gömbelilerin beldelerine sahip çıktıklarının bir kanıtı gibiydi. Anlaşılan o ki, kendilerine söz verildiğinde takipçisi olacaklar ve hesap soracaklar.

Bu da demokratik bir ülkede halktan beklenen değil midir zaten?

Muhittin Böcek “Gömbe’nin bu tatlı serinliğinde” halkımızı çok beklettiği için özür diledi ve Elmalı’da gece mitingi yapmak üzere izin isteyerek ekibiyle birlikte meydandan ayrıldı.

Bize de rahmetli Tayfun Talipoğlu’nun Yol Hikayeleri programını bitirirken hep söylediği gibi “ Yollar uzun, memleket şartları çetin” diyerek yola koyulmak düştü.

Yol daracık, bozuk, bol virajlı ve baş döndürücüydü ama ağaçlarının ardından yükselen dolunayın doyumsuz manzarası, gün boyu yaşadığımız umut ve sevgi sarmalının mutluluğuyla dağları-belleri aşarak, ovalardan geçerek vardık Kaş’ımıza…

yukarı çık
0
Paylaşım