Menu
RSS

Antalya Protokolü Konyaaltı Projesi'ni İnceledi!

Antalya Protokolü Konyaaltı Projesi'ni İnceledi!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ATSO Başkanı Davut Çetin, Konyaaltı Sahil Projesi çalışmalarını inceledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Beach Park'taki şantiye merkezinde Vali Münir Karaloğlu ve A

ntalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'e, Mimarlar Odası Yarışma Projesi ile elde edilen Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili bilgiler verdi. Türel, projenin yeşilin ve mavinin buluşması olduğunu belirterek, mevcuttaki 30 bin metrekare beton alanının, yeşil alana dönüştürüldüğünü anlattı.

Proje öncesi alanda bulunan beton zemin 97 bin 468 m2 iken, yeni proje ile 67 bin 800 m2'ye indirildiğini kaydeden Türel, mevcut ağaçların tamamının korunurken, 5 bin 234 yeni ağaç ilave edileceğini ifade etti.

Konyaaltı Sahili'nin tamamen halka açık ve öncelikli olarak halkın deniz kullanımını amaçlayan bir proje olduğunu belirten Başkan Türel, sosyal ve kültürel alanları, gezi alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları,

su sporları, yeşil alanları, aktivite alanları, rekreasyon alanları, yeme- içme ve alışveriş üniteleri, engelsiz plajları ile hak ettiği değere kavuşacağını söyledi.

Başkan Menderes Türel, proje içindeki Olbia Meydanı'nın, kentin yeni meydanı olmaya aday olduğunu kaydetti. Türel, projeyi haziran ayına yetiştirmeyi planladıklarını anlattı.

Vali Karaloğlu, Başkan Türel ve Davut Çetin daha sonra şantiye alanını gezerek, çalışmaların son durumu hakkında projeyi yürüten ANTEPE yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Münir Karaloğlu ve ATSO Başkanı Davut Çetin, Konyaaltı Sahil Projesi'ni çok güzel bulduklarını ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım