Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Tarımı ATAK ve Büyükşehir Belediyesi Ortaklığında Masaya Yatırıldı

Antalya Tarımı ATAK ve Büyükşehir Belediyesi Ortaklığında Masaya Yatırıldı

Antalya tarımı ATAK ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında masaya yatırılarak sorun ve çözüm önerileri konuşuldu. Basına açık kısmında konuşan Antalya Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır, Antalya tarımının tahlilini yaparak, tarımda son durumu ve anket sonuçlarını anlattı.

Son 10 yılda tarımda olup bitenleri anlatan Çandır, en fazla tarım alanı kaybeden ilçeler Manavgat, Serik, Kaş ve Akseki’nin olduğunu belirterek Korkuteli ve Elmalı ise tarım arazilerini büyüdüğünü ve genişlediğini söyledi.

Birlikte Hareket Etme Kültürümüzle Faydalı Hizmetlerde Bulunuruz

Antalya Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır toplantının açılış konuşmasında ”Umuyorum ki sektörümüzle bu temasınız görev süreniz boyunca giderek sıklaşır ve etkili sonuçlar almamıza fırsat oluşturur. Dünyaya açıklık oranı itibariyle ülkemizin vitrini olan ve

büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiç Şüphesiz ki Antalya Dünya’nın En Güzel Kentidir” sözünü sonuna kadar hak eden kentimize, birlikte hareket etme kültürümüzle faydalı hizmetlerde bulunuruz.

Öyle ki bu hizmetlerimiz; gelecek nesillerin ihtiyaçlarını bugünden tüketmemize engel oluşturur. Böylece hizmetlerimiz, çocuklarımızın ve torunlarımızın beddualarını almadan sürdürülebilir yönetim anlayışıyla bir kalkınma hamlesine dönüşür.

Bizler, Antalya’mızın kırsalından merkezine en küçük üretken biriminden nüfusumuzun büyük bir kısmına yayılan ve nüfuz eden sektörün temsilcileriyiz. Aynı zamanda ithal ettiğinin beş katını ihraç eden bir sektörüz. Kentimiz toplam ihracatının da yarısını gerçekleştirmekteyiz.

Aslında potansiyelimiz bu mevcut durumun kat be kat üzerindedir. Amacımız bu potansiyeli sürdürülebilir nitelikte hayata geçirecek uygulamaların içinde olmaktadır.

Umuyor ve inanıyorum ki büyükşehir belediyemizin kurumsal kapasitesiyle birlikte çalıştığımızda bu amaca ulaşmamız daha da kolaylaşacaktır” dedi.

Ayrıca Başkan Çandır Taleplerini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böceğe sundu.

Ankette Öne Çıkan Talepler

Başkan Çandır” Yapılan “Yerel Yönetimler ve Tarım Eğilim Anketi”’nde öne çıkan talepler şunlardır;

Yerel yönetimlerle ortak projeler yapmak,

Tarımsal alanların imara açılmasının önlenmesi,

En az 3 ayda bir kentimizdeki tarımsal örgütlerle ortak toplantılar yapılması,

Yöresel ürünlere özel destekler verilmesi,

Meyvecilikte aşılama ve budama konularında çalışmalarda bulunulması,

Yenilebilir enerji konusunda proje ve desteklere önem verilmesi,

Sistematik olarak genç çiftçi eğitimi programları düzenlenmesi,

Sektör görüşlerinin alınarak tarımsal eğitimlere yerel yönetim kapsamında daha fazla yer verilmesi,

Yerel yönetimlerde Ziraat Mühendisi sayısının artırılması ve kırsalda istihdam edilmesi olarak öne çıkmaktadır”

Çandır’ın ardından söz alan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek” Antalya’nın tarım, turizm ve ticaretin olduğu güzel bir il olduğunu” ifade etti.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bütün vatandaşların dertlerine derman olacaklarını söyledi. Görevde olduğu 100’üncü günde yüzlerinin güldüğünü belirten Böcek, kimseyi ötekileştirmeden 19 ilçe belediye başkanını

CHP ve İYİ Partili olarak gördüğünün altını çizdi. Böcek, görevde geçirdiği ve ziyaret ettiği ilçelerle ilgili bilgileri de toplantıya katılanlara anlattı.

Yaş sebzenin yarısı Antalya’dan

Türkiye’de yetiştirilen yaş sebzenin yarısının Antalya’da olduğunu vurgulayan Muhittin Böcek, “43 tarımsal sulama kooperatifin elektrik parasını belediye olarak ödüyoruz ve aynı zamanda yeni kurulacak kooperatifler var,

onlara da aynı şekilde destek olacağız ve elektrik paralarını ödeyeceğiz. Hallerimizin koşullarının eksikliklerini görüyorum onların da iyileştirilmesi için gerekli çalışmaları da başlattık” dedi.

ATB ile iş birliği

Tarım sektöründeki kalifiyeli eleman sayısını arttırmak için daha önce ATSO ile ilçe belediyeler olarak imza attıklarını belirten Böcek, “Biz şimdi aynı şeyi Antalya Ticaret Borsası ile meslek edindirme anlamında hem kalifiyeli eleman yetiştirmek için iş birliği yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Kadın kooperatiflerine pozitif anlamda ayrıcalık tanıyacaklarının altını çizen Böcek, bunu tüm ilçelerde yaygınlaştıracaklarını dile getirdi. Başkan Muhittin Böcek, “Özellikle ekolojik tarım alanında eğitimler vereceğiz.

Çeşitli ürünlerin üretimini sağlayarak ürünlerin satışı için satış üniteleri oluşturacağız. Sera yatırımlarında imar yönetimlerinden kaynaklanan sorunları çözerek ruhsat harç bedellerini azaltacağız” şeklinde konuştu.

Organik tohum ve gübre desteği ve meyve fidesini yaygınlaştıracaklarını belirten Böcek, “Üründe kaliteyi arttırmak için toprak ve yaprak analiz laboratuvarları açacağız. Antalya’ya özgü ürünlerin tescillerini sağlayarak coğrafi ürün işaretlemesi yaparak ürünün değerini arttıracağız” dedi.

Üreticinin biyolojik mücadelede yetersiz kalmasından dolayı ürün kayıplarının yaşanmaması adına üreticiye yardımcı olacaklarını söyleyen Böcek, tüm ilçelerde arıcılıkla ilgili eğitim destekleri vereceklerini belirtti.

Başkan Böcek, ucuz et anlamında Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa’ da yer açacaklarını sözlerine de ekledi. Barış Peker-Bilal Tungaç/ Kaktüs Medya Haber Merkezi

yukarı çık
0
Paylaşım