Menu
RSS

Antalya Tüm Emekli Sen: Emeklinin Mutfağındaki Yangın Alevleniyor

Antalya Tüm Emekli Sen: Emeklinin Mutfağındaki Yangın Alevleniyor

Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi üyeleri basın açıklaması yaparak, “Emeklinin mutfağındaki yangın her geçen gün alevleniyor” dedi. Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi üyeleri, dün Attalos Heykeli önünde biraraya gelerek basın açıklaması yaptı.

“Çarşıda, pazarda, mutfakta yangın var. Yoksulun sırtından doyan doyana. Tenceremiz boş öfkemiz dolu. Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana. Asgari değil insanca bir yaşam istiyoruz” yazılı dövizler açan emekliler, sefalete teslim olmak istemediklerini vurguladı.

“Bütçe Açığının Halka Yansıtılacağını Vurgulamıştık”

2018 yılı Kasım ayında 2019 yılı bütçesine bakış ve bütçeden beklentiler konulu bir açıklama yaptıklarını hatırlatarak Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklamayı yapan Şube Sekreteri Hülya Kara, “2019 bütçesinde gelirler 807 milyar,

gideler ise 960 milyar ve bütçe açığının ise 93 milyar olduğunu açıklarken bütçe açığının halka yansıtılacağını vurgulamıştık. Bugün yaşadığımız zamların ve hayat pahalılığının nedeni olacağını belirtmiştik” dedi.

“İnsanca Yaşamak İstiyoruz”

“Gün geçmiyor ki yeni bir zam haberiyle karşılaşmayalım. Emeklinin mutfağındaki yangın her geçen gün alevleniyor. Emekli artık pazara, marketlere gidemez durumda. Ek işlerde çalışmamıza rağmen ayın sonunu getiremiyoruz. Hayatımız giderek zorlaşıyor.

Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Borçlarımıza her gün yeni borçlar ekleyerek ayakta durabiliyoruz. Mutfaklarımıza artık un, bulgur, pirinç, fasulye daha az giriyor. Soframızdaki ekmeğimiz her gün biraz daha küçülüyor” diyen Kara,

“Enflasyon yüzde 20’nin üstündeyken emeklilere yüzde 10 ücret artışı yapıldı. Mutfaktaki gerçek enflasyon ise yüzde 50’lerin üzerinde. Açlık sınırı 2009 lira. Biz emeklilerin çoğu bu sınırın da altında. Yıllarca ülkemize hizmet eden biz emekliler boş vaatlere kanmıyoruz.

İnsanca, kaygısız, huzur içinde yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kararlı Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

Uygulanan yanlış politikaların sonucu olan ekonomik krizin zam ve pahalılık olarak yansıyan faturasını kabul etmediklerini dile getiren Kara, “Sefalete teslim olmayacağız. Emeklilerin, emekçilerin insanca yaşayabileceği bir ülke için kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Verginin kazanç üzerinden alınması gerekiyor. KDV, ÖTV, özel iletişim, akaryakıt tüketim gibi adlarla dolaylı vergiler toplanmakta. Bu dolaylı vergilerle yoksul, fakir, işçi, emekçi, emekli ve küçük esnaf kısacası geniş halk kesimleri daha çok ezilmekte” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım