Menu
RSS

Antalya ZMO Kongresine Tuncer’in Konuşması Damgasını Vurdu

Antalya ZMO Kongresine Tuncer’in Konuşması Damgasını Vurdu

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanlığı'nı 7 dönemdir yürüten Vahap Tuncer, yeni dönemde aday olmadı. Tuncer'in yerine Ali Kaynak ve Vural Şahin aday oldu. Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nin 14'üncü Olağan Genel Kurulu başladı.

14 yıldır ZMO Antalya Şube Başkanlığı'nı yürüten Vahap Tuncer, yeni dönemde aday olmadı. Tuncer'in bu açıklamasının ardından ziraat mühendisleri Ali Kaynak ve Vural Şahin, aday olduklarını açıkladı.

Genel kurulda konuşan Vahap Tuncer, tarım, gıda ve hayvancılık politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Tarım sektöründe çöküş süreci olduğunu dile getiren Tuncer, ZMO'nun kendi çalışmalarını gözden geçireceği ve yeni yol haritasını belirleyeceği bir dönem başladığını söyledi.

'Tarım Yoksa Türkiye Yok'

Seçilecek başkanın zor koşullar yaşayacağını bilmesi gerektiğini kaydeden Vahap Tuncer, "ZMO basın açıklaması yapacaksa OHAL nedeniyle izin almak zorunda. Giderek suskun bir toplum yaratılmaya çalışılıyor.

OHAL kapsamında toprak koruma kurulunun yapısı değiştirildi. Toprak yoksa tarım yok. Tarım yoksa Türkiye yok. Tarım ülkesi olmaktan utanır bir hale dönüştürüldük. Türkiye'de 3 milyar dolarlık et ithal ediliyorsa bir kez daha düşünmemiz lazım.

Türkiye tarım ülkesidir sanayisi de tarıma dayanır. Ulusal bir tarım politikasıyla tarımı ayağa kaldırmamız lazım. Meraları konutlara açarsanız varacağız yer burasıdır. Hayvan varlığını indirmişseniz sonuç budur.

Çiftçinin kazanmadığı bir sektörde diğer paydaşların kazanma şansı yok. Çiftçiler seçimden seçime hatırlanıyor. Tarımdan 2 milyon kişi kırsaldan kente göçtü.

Bütün köyler mahalleye yasa ile dönüştü. Hayvancılık yapanlar çevreyi kirlettiği için belediyenin hedefinde" diye konuştu.

'Düşürülen Uçağın Enkazı Henüz Kaldırılamadı'

Türkiye'nin Hatay sınırında düşürdüğü Rus uçağının etkilerinin henüz sürdüğünü belirten Vahap Tuncer, "Antalya'da seracılık sektöründe düşen uçağın enkazı henüz kaldırılamadı. Kayıp engellenemedi.

Rusya kendi çiftçisini korumak amacıyla Türkiye'den domates almayacağını söyledi. Daha sonra 50 bin ton domates alacağını kaydetti.

Bu rakam Rusya'ya krizden önce satılan domatesin yüzde 8'i demek, yani yasak tam anlamıyla kalkmadı. Tunus'tan 5 bin ton zeytinyağı ithal edildi. Dış ticarette dengeyi sağlamak için zeytinyağı aldıklarını söylediler.

Türkiye Rusya'dan S-400 füzeleri aldı, onlar da bizim gönlümüzü almak için mi acaba 50 bin ton domates aldı?" diye konuştu. (Vahap Tuncer'in konuşmasının tam metni Kaktüs Dergisi Ocak-Şubat sayısında yayınlanacaktır. editör)

ZMO'da seçim ise yarın yapılacak.

yukarı çık
0
Paylaşım