Menu
RSS

ATSO Seçimlerini Mevcut Başkan Davut Çetin'in Kırmızı Listesi Kazandı

ATSO Seçimlerini Mevcut Başkan Davut Çetin'in Kırmızı Listesi Kazandı

Antalya iş dünyasının en büyük kuruluşu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO), 49 meslek komitesinde 271 meslek komitesi üyesi ve 111 meclis üyeliği seçimi tamamlandı. Seçim sonunda ATSO Başkanı Davut Çetin, 78 meclis üyeliğini kazandıklarını söylerken,

Ali Bahar ise "Yaptığımız hesaplamalara göre başkanlığın hâlâ en güçlü adayıyım" dedi. Meclis üyeleri, başkan ve yönetim kurulu seçimini gelecek hafta yapacak.

ATSO'nun hizmet binasında Kepez İlçe Seçim Kurulu nezaretinde gerçekleştirilen seçim için 49 meslek komitesinde 271 komite üyesi ile 111 meclis üyesinin seçimi yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ATSO'daki seçimde üç aday yarıştı.

Oy kullanma hakkı bulunan 22 bin üyenin önemli bir kısmının sandığa gittiği seçimde ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar ile ATSO'nun eski yöneticilerinden Güray Parlak başkanlık için yarıştı.

Üç aşamalı seçimin ilk aşaması olan komite üyeliği ve meclis üyeliği seçimlerine, üç aday ve tarafsız gruplar seçtikleri temsili renklerle seçime katıldı. Davut Çetin'in 'kırmızı', Ali Bahar'ın 'turkuaz', Güray Parlak'ın ise 'beyaz' listeyle yarıştığı seçimlerde tarafsız gruplar turuncu, 'yeşil', 'beyaz' gibi çeşitli renkleri tercih etti.

Saat 09.30'da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'da sona erdi. Oylar, Kepez İlçe Seçim Kurulu görevlileri ve adayların müşahitleri eşliğinde tek tek sayıldı.

ÇETİN'İN GRUBUNDA RAKİP LİSTE ÇIKMADI

49 meslek komitesinde yaklaşık 80 listenin yarıştığı seçimde, başkan adaylarından Davut Çetin, 34'üncü grup motorlu taşıt parça ve aksesuarları, bakım ve onarım meslek komitesinden seçime girdi. Davut Çetin'in grubunda rakip liste çıkmazken, 'kırmızı' liste kazandı.

2'NCİ GRUPTA ALİ BAHAR KAZANDI

OSB Başkanı Ali Bahar ise 2'nci grup hayvancılık ve hayvansal ürünler meslek komitesinden seçime girdi. Bu grupta Bahar'ın 'turkuaz' listesi ile Davut Çetin'i destekleyen 'kırmızı' liste yarıştı. 2'nci grupta seçimi Ali Bahar'ın listesi kazandı.

GÜRAY PARLAK KENDİ GRUBUNDA KAZANAMADI

Başkan adaylarından Güray Parlak ise 37'nci grup restoran, yiyecek içecek ve eğlence hizmetleri meslek komitesinden seçime girdi. Bu grupta Parlak'ın 'beyaz' listesine karşı Davut Çetin'i destekleyen 'kırmızı' liste ve farklı bir grubun 'turuncu' listesi yarıştı. Bu grupta turuncu listedeki Yıldıray Yılmaz ve İlyas Kaman seçimi kazandı.

DAVUT ÇETİN'İN DEĞERLENDİRMESİ

Seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan ATSO Başkanı Davut Çetin, 49 grupta 78 meclis üyeliğini aldıklarını söyledi. Seçimin, yönetim kurulu ve başkanlık ile meclis divan başkanlığı süreciyle önümüzdeki günlerde devam edeceğini belirten Çetin, “Sanıyorum sandıklara çok fazla itiraz yoktur. Gelecek cuma veya cumartesi günü yönetim kurulu seçimlerini yaparak sonuçlandırırız. Antalya'ya hayırlı olsun. Arkadaşların hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

ALİ BAHAR: BAŞKANLIĞIN EN GÜÇLÜ ADAYI HÂLÂ BENİM

Seçim sonuçlarıyla ilgili olarak OSB Başkanı Ali Bahar ise “Bu seçim sonuçlarının birinci hamlesi ve 7 gün sonra, 5 iş günü sonrası ikinci hamlesi gerçekleşecek. Dolayısıyla bunu bekliyoruz. Bundan sonrası artık matematiğe kalıyor. Onun için şimdi çekilip matematik çalışmaya başlayacağız. Bence iş barışı için son derece güzel bir seçim gerçekleşti. Bunun için bütün katılımcılara teşekkür ederim.

Antalya'nın bu seçimi demokratik bir şekilde çözmesi ve sonrasında da Antalya'ya faydalı olacak adayın kazanması ve hizmet etmesidir. Bundan sonra kapanıp sayılarımıza bakacağız. Şu anda meclis üyeliğini söylemek mümkün değil" diye konuştu.

Ali Bahar, "Yaptığımız hesaplamalara göre başkanlığın hâlâ en güçlü adayıyım" dedi.

KÜÇÜK OTECİLER 5 YILDIZLILARA KARŞI KAZANDI

ATSO meslek komitesi ve meclis üyeliği seçiminin en ilginç sonuçlarından biri 36'ncı grupta yaşandı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği öncülüğünde 5 yıldızlı otel sahipleriyle, düşük yıldızlı oteller ve pansiyoncular yarıştı. 'Beyaz' listeyle yarışan 5 yıldızlı otelcilere karşı seçimi küçük otelciler kazandı.

Toplam 338 oy kullanılan bu grupta 11 oy geçersiz sayılırken, Davut Çetin'i destekleyen 'kırmızı' listeli küçük otelciler 183 oy, 'beyaz' listeli 5 yıldızlı otelciler ise 144 oy aldı. Küçük otelciler 39 oy farkla seçimi kazandı.

Öte yandan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş'ın turuncu listeyle yarıştığı 30'uncu grupta ise 'kırmızı' liste kazandı.

yukarı çık
0
Paylaşım