Menu
RSS

Balbay Konuştu, AK Partili Ve CHP’li Vekiller Birbirine Girdi

Balbay Konuştu, AK Partili Ve CHP’li Vekiller Birbirine Girdi

TBMM Genel Kurulunda CHP'li Balbay'ın basın özgürlüğü üzerinden iktidarı eleştirmesine AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi, AK Partili ve CHP'li vekiller arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda CHP grup önerisi hakkında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay bir konuşma yaptı. Balbay, Türkiye'de çalışan gazetecilerin çalışmayan gazetecilerden daha az olduğunu belirterek, Freedom House'un Türkiye'yi yarı özgür ülkelerden özgür olmayan ülkeler arasına aldığını belirtti.

"Bunu Başarmanız Mümkün Değil"

Balbay, "Kanal sayısı çok gibi görünüyor ama tek ses çıksın istiyorsunuz. Bunu başarmanız mümkün değil. 15 Temmuz günü yaşananlardan sonra medyanın önemini kavradığınızı söylediniz, Türkiye'de 15 Temmuz'un aşılmasında önemli bir unsurun medya olduğunu söylediniz" ifadelerini kullandı.

"Kendisi 'Binali' Dedi Ondan Söylüyorum"

Balbay şunları kaydetti:

Bugün bu Mecliste şu anda görüşmekte olduğumuz Anayasa değişikliği ne yazık ki aklıma Sayın Binali Yıldırım'ın, Binali Yıldırım'ın kendisi Binali dedi de oradan söylüyorum.

Ak Partili Ve Chp'li Milletvekilleri Birbirine Girdi

Balbay'a sözlerinden dolayı AK Parti milletvekilleri itiraz ettiler. Bunun üzerine CHP milletvekilleri de ayağa kalktılar. Kısa süreli bir gerginlik yaşanırken, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın oturuma ara verdi.

Aradan sonra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Balbay'ın Başbakan Yıldırım'a hakaret etmediğini söyledi. TBMM Başkanvekili Aydın, kimsenin kimseye hakaret etmesinin uygun olmadığını ifade etti.

Balbay, daha sonra kürsüde yaptığı konuşmada, Başbakan Yıldırım'a hakaret etmediğini belirtti. Tartışma sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım