Menu
RSS

CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Altun: 2 İşçi İhmalden Öldü!

CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Altun: 2 İşçi İhmalden Öldü!

CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Zekeriya Altun, ASAT tarafından açılan çukurda, 2 işçinin ihmal sonucu yaşamlarını yitirdiğini iddia etti. Göçük olayının meydana geldiği Döşemealtı ilçesi Selimiye Mahallesi'ndeki akaryakıt istasyonu önünde yapılan basın açıklamasına,

CHP İl ve ilçe teşkilatlarından yönetici ve parti üyeleri, DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar katıldı.

İbrahim Özcan ile Sinan Sağlam adlı işçilerin yaşamını yitirdiği göçük olayı ile ilgili açıklamayı CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Zekeriya Altun yaptı.

İşçilerin kazılan çukurda hiçbir güvenlik önlemi alınmadan çalıştırıldıklarını iddia eden Altun, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"ASAT, derin hendek kazılarında göçük riskine karşı yapılması gereken çelik veya ahşap palplanşı kurmaya gerek duymamıştır. Ayrıca elverişsiz zemin şartlarını tam olarak oluşturan 5.5 metrelik kazı yüksekliğinin 2.5 metresi de dolgu malzemesidir.

Kötü hava muhalefetine rağmen emekçi kardeşlerimiz çukur içinde kontrolsüz bir şekilde çalıştırılmışlardır.

Çalışma sırasında göçük oluşmaması adına gereken hiçbir tedbir alınmamış, bütün riskler bir arada ortaya çıkmıştır. Ülkemiz, iş kazalarında Uluslararası Çalışma Örgütü verilerine göre dünyada 3'üncü sırada, Avrupa ülkeleri arasında da listenin başında yer alıyor.

Ülkemizde her 4 saatte bir emekçi kardeşimizi iş cinayetlerinde kaybediyoruz. Kader, ağlarını neden sadece Türkiye'de örüyor?"

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar da göçük altında yaşamlarını yitiren işçilerin Genel-İş Sendikası üyesi olduklarını hatırlattı.

Aybar, "Sendikacı olarak kaybettiğimiz işçi kardeşlerimizin ailelerinin yanında olacağız, mücadelelerine destek vereceğiz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım