Menu
RSS

CHP Gn.Bşk.Yrd. Budak, Tutuklu CHP’li Gençleri Cezaevinde Ziyaret Etti

CHP Gn.Bşk.Yrd. Budak, Tutuklu CHP’li Gençleri Cezaevinde Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, seçim gecesi Antalya Adliyesi önünde yaşanan olaylar sonucunda tutuklanan CHP Gençlik Kolları üyesi gençleri cezaevinde ziyaret etti. CHP’li gençlerin bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini belirten Budak,

“Bu çocuklar ne birinin canına kast etti, ne yaraladı ne de başka bir tahrip edici eylemde bulundu.

Üstelik tek taraflı olmayan bir olayda sadece slogan attılar diye tutuklanmaları kamu vicdanını yaralamakla kalmıyor, tutukluluk halinin siyasi bir gözdağına dönüştüğünü gösteriyor” dedi.

Tutuklu Gençler Derhal Serbest Bırakılmalı

Budak, seçim gecesi Antalya Adliyesi önünde yaşanan olaylar sonucunda tutuklanan CHP Gençlik Kolları üyeleri Salih Uslu, Mahir Şen, Burhan Çalışkan, Tuğrul Bahadır Höze ve Veli Yeşilçay'ı cezaevinde ziyaret etti.

Gençlerin sağlıklarının ve morallerinin yerinde olduğunu ancak haksız yere tutuklu olmanın verdiği huzursuzluğu yaşadıklarını belirten Budak şunları söyledi:

 “Seçim gecesi silahlarla kutlama yapanlar serbest, ama oylarına sahip çıkmaya çalışan ve slogan atmak dışında başka herhangi bir eyleme karışmayan gençlerimiz tutuklu.

Soma’da 301 işçimize mezar olan maden kazasının sorumlularına beraat kararının verildiği, oluk oluk kan akıtma tehdidinde bulunanların serbest kaldığı bir ülkede, bu gençlerin tutuklu olması reva mıdır?

Ne birinin canına kast ettiler, ne birini yaraladılar ne de başka tahrip edici eylemde bulundular.

O nedenle bu durum kamu vicdanını yaralamakla kalmıyor, tutukluluğun devam etmesi durumun siyasi bir gözdağına dönüştüğünü gösteriyor. Muhalif unsurlar bu tür gözdağları ile hizaya sokulmaya çalışılıyor.

Ancak bu yöntem toplumu geren ve daha çok kutuplaştıran bir yöntemdir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini ve gençlerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz.

Adalet tecelli edene kadar da bu işin takipçisi olacağız.”

yukarı çık
0
Paylaşım