Menu
RSS

CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar: Manavgat Hepimizin, Halen Neyi Bekliyorsunuz?

CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar: Manavgat Hepimizin, Halen Neyi Bekliyorsunuz?

Manavgat CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, yaptığı yazılı açıklamada Manavgat için hükümetin verdiği hiçbir sözün gerçekleşmediğini belirterek daha neyi bekliyorsunuz diye sordu. Manavgat CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, açıklamasında Manavgat’ın sorunlarına değinerek,

ilçenin girişine yapılan üst geçitlerin halkın tepkisine yol açtığını, aynı üst geçitlerin Ilıca girişine de yapıldığını, Dışişleri Bakanı ve AKP’nin söz verdiği hastane yapımının henüz gerçekleşmediğini, üniversite sözünün olmasına rağmen üniversite için ayrılan alana

cezaevi inşaatının başladığını sorgulayarak, Manavgat hepimizin, daha neyi bekliyorsunuz dedi.

Coşar açıklamasında şu konulara değindi:

“Daha önce basın açıklamalarında defalarca dile getirdiğimiz Manavgat’a reva görülen üst geçitler turizm kenti Manavgat’a yakışmadığı gibi surlarla çevirerek kenti ikiye bölmüştür. Tüm bunlara rağmen Manavgat halkının tepkisine neden olan üst geçitler yapılmıştır.

O dönem ki AKP İlçe Başkanı bu projede hiçbir sorun görmemiş yapılmasına ses çıkarmamıştır. Şimdi gelelim son aşamasında labirent gibi alt geçidin altından turizm kenti Manavgat’ın girişi aranmaktadır. Side Migros kavşağının hangi akılla yapıldığının izahını istiyoruz.

Kentin girişinin bu kadar basitleştiren üst geçit ve kavşağın Manavgat’a nasıl reva görüldüğünün bir açıklaması olacaktır. Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin bile bu ne biçim kavşak gibi sorularıyla karşılaşıyoruz. Burada açıkça görülüyor ki Manavgat halkı cezalandırılmıştır.

Binlerce turisti ağırlayan dünya markası Side’nin girişi de alt geçitten verilerek aynı kadere kurban edilmiştir. Bu üst geçitlerin turizm kenti Manavgat’a hiç yakışmadığını söylememize ve halkın tepkisine rağmen yapanları ve yaptıranları kendi vicdanlarını sorgulamasını istiyoruz.

Ayrıca Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na üniversite ve hastane sözünü hatırlatmak isteriz. Manavgat’a her defasında geldiğinde verdiği sözleri yerine getirmek gibi düşüncesi var mıdır? Manavgat’ta Devlet Hastanesi artık yetersiz kaldığı açıkça ortadadır.

Bununla ilgili bir şey yapmayı düşünüyor musunuz? Yine kuzey çevre yolu projesinin son aşaması nedir. 02.03.2016 tarihinde Manavgat Belediyesi kendisine ait olan Belediye Hastanesi tahsisli Emek Mah. 1766 ada 1 parsel üzerinde bulunan “Belediye Hastanesi” inşaatını

tüm yasal zorlukları aşarak Akdeniz Üniversitesine meclis kararıyla devretmiştir. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen Manavgat’a bir üniversite kurulması için bir adım atmış ve aradan üç buçuk yıl geçmiş halen Manavgat’a verilen üniversite sözü gerçekleşmemiştir.

Manavgat’a üniversite yapılması için AKP İlçe Başkanlığının ve hükümetin her hangi bir girişimi de görülmemiştir. Aradan bunca zaman sonra güzel bir gelişme yaşanmış bir hayırseverimiz inşaatının yapımını üstlenmiştir.

Ve nihayet bir hayırsever tarafından inşaat tamamlanarak Manavgat üniversitesine kavuşacaktır. Burada üniversite için girişimlerinden dolayı Manavgat Yüksek Öğretim Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı’na (MAYÖV) ve inşaatı tamamlayacak hayırseverimize,

hastane inşaatını üniversite yapılması için Akdeniz Üniversitesi’ne devir eden Manavgat Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Doğal olarak halk olarak biz de soruyoruz halen neyi bekliyorsunuz?

Manavgat’ın ihtiyaçlarını karşılayacak bir hastane için bir hayırsever mi bekliyorsunuz. Manavgat’ın üniversite ve hastane gibi önemli ihtiyaçları varken Ilıca gibi tatil bölgesine tüm tepkilere rağmen üniversite alanı olarak ayrılan yere cezaevini kısa bir süre de yaptınız.

Manavgat’a hastane ve üniversite mi gerekli yoksa cezaevi mi. Halkın tepkilerine rağmen cezaevi yapımına hemen başlandı. Manavgat için esas gerekli olan hastane ve üniversite gibi ihtiyaçlarını karşılamak için hiç girişiminiz olmadığı gibi Manavgat’ın değerleri

ranta kurban verilirken hiç sesiniz çıkmadı. Sizlerin Manavgat’a ne kadar değer verdiğiniz açıkça ortadadır. Son yerel seçimlerde halk gerekeni yapmıştır. Rantın belediyeciliği değil halkın belediyeciliği kazanmıştır.

Umarız bu sonuçlar size kendinizi sorgulatma imkanı yaratmıştır. Son yerel seçimler de AKP iktidarının yerel ve genelde yaptığı yanlış politikalara karşı halk gereken cevabı vermiştir.

Halk nefret diline karşı ötekileştirmeyen dilden, birlikten ve dayanışmadan, barıştan yana olmuştur”

yukarı çık
0
Paylaşım