Menu
RSS

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce: Soğan, Doları Geçti! Artık Soğan Lobisi’de Var

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce: Soğan, Doları Geçti! Artık Soğan Lobisi’de Var

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda binlerce kişinin katılımıyla miting yaptı. İnce soğanın kilogramının doları geçtiğini belirterek, "Erdoğan çık şu piyasaya çoban salata konuşsana çoban salata. Soğan, doları geçti.

Soğan kuru dolar kurunu geçti. Kuru soğan 7 TL, domates 6 TL, hıyar 4 lira tüketici alamıyor, üreticiden gitmiyor. Hani dolar lobisi, faiz lobisi vardı ya şimdi de soğan lobisi var."

'ALEVİLERE HAKSIZLIK YAPTIK'

Muharrem İnce Aleviler'e haksızlık yapıldığını ileri sürerek, "Biz Sünniler, Aleviler'e haksızlık yaptık, haksızlık yapıyoruz. Aleviler vergi veriyor mu? Veriyor. Askere gidiyor mu, şehit oluyor mu? Diyanet İşleri Başkanlığı imamların maaşını veriyor.

Sünnilere bizlere hizmet ediyor ama Alevilere hizmet etmiyor. Cemevlerinin durumunu ibadethane olarak düzenleyeceğiz söz. Kararlı adımlar atacağız. Dokunulmazlık konusu gündeme geldiğinde kendi partimle bile ters düştüm. İlkeli bir siyaset yapacağız.

AB ile hızlı bir kampanya başlatacağım. Emin olun dünyadaki 200 devletin 50'si büyük devlettir. 50 devletin hemen hemen hepsinin büyük elçileri benimle görüşmek istedi. Onlara da anlattım" dedi.

İnce konuşurken vatandaşlar alanda internetin çekmediğine yönelik şikayette bulunanca "Paraları çalıyorsun, sandıktan oyları çalıyorsun, sınavda soruları çalıyorsun, özel televizyonlara beni yayınlatmıyorsun interneti çalıştırmıyorsun Allah belanızı versin ne diyeyim size" dedi.

'ÇOBAN SALATAYI KONUŞSANA'

"Meydanlarda benim 30 sene önce yazdığımı şiiri konuşuyor ekonomiyi konuşamıyor" diyen Muharrem İnce, şöyle devam etti:

"Mesela Erdoğan çık şu piyasaya çoban salata konuşsana çoban salata. Soğan, doları geçti. Soğan kuru dolar kurunu geçti.

Kuru soğan 7 TL, domates 6 TL, hıyar 4 lira tüketici alamıyor, üreticiden gitmiyor. Hani dolar lobisi, faiz lobisi vardı ya şimdi de soğan lobisi var. Memleketin düştüğü durma bakın. Diyorlar ki, 'Erdoğan şu kadar miting yaptı sen bu enerjiyi nereden buluyorsun'.

Enerji burada Deniz Acar isimli öğrenci, okullarında İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlenmiş, üç gram altın kazanmış, 'bir gram altını Muharrem Amca sana gönderiyorum' dedi.

Enerjim bu vitamin bu. Bu çocuğa karşı sorumluluğum var benim. Yeni dönemde benden neler duyacaksınız. Kalite ve girişim sözlerini duyacaksınız. Yol yaptı, yol çöküyor. Kalite yok. Hastane yaptı, hemşire yok" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım