Menu
RSS

DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, Milli Eğitimden Elinizi Çekin

DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, Milli Eğitimden Elinizi Çekin

2017-2018 Eğitim- Öğretim yılının başlaması nedeniyle açıklama yapan Demokrat Parti Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, AK Parti iktidarında Milli Eğitim Bakanlığı’nda değişen Bakan sayısına dikkati çekti ve

“Her bakan döneminde, yeni bir sistem denemesiyle başlayan, yeni bir eğitim öğretim yılını açıyoruz. Milli Eğitim, bu iktidardan çektiğini, hiçbir dönemde çekmedi” dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarılar dileyen DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu iktidarın yönetiminde, yeni bir eğitim- öğretim yılı daha  başladı.. Yaklaşık 17 milyonun üzerinde öğrenci ve 800 bini aşkın öğretmen ders başı yaptı. AK Parti iktidarında kaç Bakan değişti bilen var mı?

Ya da şu andaki Bakan'ın kim olduğunu bilen var mı? Değiştiren Milli Eğitim Camiası, yeni eğitim öğretim dönemine, hiç bitmeyen ‘yenilik’ ve ‘ilk’ diye sunulan kafa karışıklıkları ile başlıyor.

Her bakan dönemine yeni bir sistem denemesiyle başlayan, yeni bir eğitim öğretim yılını açıyoruz.

Bu eğitim öğretim yılını da TEOG tartışmaları ile açıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEOG’un kaldırılması gerektiğini söylemesi ise gelecek yıl ortaöğretime başlayacak öğrenciler için büyük endişe uyandırdı.

Eğitimciler, TEOG'un anında kaldırılamayacağını, bununla birlikte kaldırılması halinde ortaöğretime geçiş için mülakat sistemi olabileceğini, bunun da yine torpil anlamına gelebileceği endişesi taşıyor.

Milli Eğitimden Elinizi Çekin

 Milli Eğitim Bakanlığı’nın “ben yaptım, oldu” mantığı ile eğitimcilere sormadan hayata geçirdiği yöntemler uygulanamaz hale geldi.  

Ortaöğretim kurumları ise her yıl değişen yeni yeni kurallarla yeni bir ders yılına başlıyor. Ortaöğretime geçiş sisteminden, öğrenciyi daha fazla strese sokacak ilave sınavlar, değiştirilen ders saatleri, devamsızlık,

sınıf mevcudu ve takdir belgelerine kadar Milli Eğitimin her şeyiyle oynanıyor. Üstelik Bakanlık tarafından yeni değişiklerin nasıl bir sonuç vereceği ise bekle-gör, deneme-yanılma mantığı ile anlaşılacak.  

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve çocukları için her şeyini feda etmeye hazır olan velilerimize hayırlı olsun."

yukarı çık
0
Paylaşım