Menu
RSS

Halk-Der/Ant-Gör: Sizi Umuda Sahip Çıkmaya Ve Dayanışmaya Çağırıyoruz

Halk-Der/Ant-Gör: Sizi Umuda Sahip Çıkmaya Ve Dayanışmaya Çağırıyoruz

Halk-Der/Ant Gör kültür evi açıldı. Açılışta bir konuşma yapan dernek başkanı Ozan Balık kültür evini şöyle tarif etti; açmış olduğumuz kültür evimiz yaşamın içinde ve sorunların çözümünde yer alan bir oluşumdur. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin de katılımı ile

Halk-Der tarafından Antalya Lisesi arkasında Kültür Evi açılışı yapıldı. Açılışta dernek başkanı Ozan Balık, bu güne kadar dernek olarak yürüttükleri çalışmaları özetledikten sonra kitleyi bu küçük umuda sahip çıkmaya, dayanışmaya ve umudu büyütmeye çağırdı.

Balık yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Biz kim miyiz? Biz, sahip olduğu yetenekleri ve dar gelirini, hangimiz bunlardan herhangi birine sahipse, kentimizin yoksul mahallelerindeki çocuklar ve gençlerle paylaşanlarız, onlara satranç oynamayı öğreten, matematik dersi veren, tiyatro ve drama eğitimi veren,

konser, müzik dinletisi, tiyatro gösterisi düzenleyen, uyuşturucu kullanımına karşı mücadele eden, bisiklet ve doğa gezileri organize edenleriz,  toplumun bize kazandırdığını, yine toplumla paylaşanlarız.

12014 yılı 1 Mayıs'ında çıktık bu yola önce kent meydanına, ertesi gün mahallerimize gittik. Bu çalışmayı neden yaptığımızı anlatmaya çalıştık.

Bizi yalnızlaştıran ve yabancılaştıran sisteme muhalifiz. Ama sadece 1 Mayıslardan 1 Mayıslara meydanlara çıkan muhaliflerden olmadık, insanlarla yalnızca eylemlerde yan yana yürüyen olmadık.

Yabancılaşmanın ve yalnızlaşmanın getirdiği yıkıcı sonuçları halk dayanışması ile hafifleten, halkımıza unuttuğu paylaşmayla yaşatan, halkımızın elini uzattığında tutabileceği, kafasını kaldırdığında görebileceği yoldaşları olmaya çalıştık ve çalışıyoruz.

Siz bizi ANSAN ve ÇYDD lokallerinin hukuksuz şekilde talan edilmesi sırasında meydanlardan, Antalya Kent Dayanışma Platformunun kuruluşundan, üç aylık toplu, zamlı elektrik faturalarına karşı kampanyalardan,

sel ve don felaketinde çiftçilerin sözü olduğumuz basın' açıklamalarından, Kepez ve Santral mahallesindeki kentsel dönüşümü adı altında hukuksuzluğa karşı duruşumuzdan, Manavgat ve Serik'teki HES karşıtı protestolardan, en önemlisi sürekli telefonlarınıza gelen kan bağışı mesajlarından tanıyorsunuz..

Bizler; ekolojik bir yaşam, kadın dayanışması, halkların kardeşliği için yola çıkan, uyuşturucuya ve çeteleşmeye, cins ayrımcılığına, kapitalizme karşı yoksulların mücadele ve dayanışmasını rehber alanlarız.

Bizler; Antalya Halk Derneği Ve Antalya Gençlik Örgütüyüz.

Kepez’de başlayan 25 metrekarelik bir temsilcilikten tüm Antalya'yı sarmayı hedeflediğimiz HALKDER faaliyetimizin ikinci şubesi olan KÜLTÜR EVİ projemizin haklı gurunu taşıyoruz.

KÜLTÜR EVİ aglışını,20 Ocak 1977 de ANT GÖR'ün ilk ölümsüzleşen genci, 40 yıl önce bugün toprağa verdiğimiz Hüseyin KOÇ anısına açıyoruz. Hüseyin KOÇ nezdinde tüm kaybettiğimiz yol arkadaşlarımızı eğitim, aydınlanma ve dayanışma mücadelemizde yaşatacağız

Gezi Direnişinin hemen ardından 2014 yılında yeniden bir araya gelerek Antalya Halk Der' i kurduktan sonra da kaybettiklerimiz oldu.

İlk önce Kepez'de emekçi yoksul ailelerin çocuklarının ücretsiz eğitim desteği vermek için kurduğumu? Atölyemizin sorumluluğunu alan Baki AKTAŞ öğretmenimizi kaybettik. Onun adını, onun bıraktığı yerden yaşatmak adına dersliğimize Baki AKTAŞ adını verdik.

12 Eylül 'den sonra dağılan yol arkadaşlarını toparlayarak 6 Mayıs anmaları organize eden ve bu toparlanmayı Halk Der / Ant Gör faaliyetleriyle bütünleştiren onursal başkanımız Mustafa Akdölek'in anısını aydınlanma faaliyetlerimizde yaşatmak için kütüphanemize onun adını verdik.

Bizim bunların yanı sıra ayakları yere basmayan yaşamdan kopuk, bir temeli olmayan kültür sanat anlayışımız yoktur. Aksine açmış olduğumuz kültür evimiz yaşamın içinde ve sorunların çözümünde yer alan bir oluşumdur”

Açılışa çeşitli sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım