Menu
RSS

İbrahim Daş: Gelin BOP’tan Vazgeçelim Kıbrıs’tan Vazgeçmeyelim

İbrahim Daş: Gelin BOP’tan Vazgeçelim Kıbrıs’tan Vazgeçmeyelim

Lozan Antlaşması’nın 94. Yılını kutlamak için Atatürk anıtına çelenk koyma töreni düzenlendi. Tören sırasında bir konuşma yapan ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, konuşmasında hem Lozan’ın önemine değindi hem de Basın Bayramı nedeniyle basın çalışanlarını kutladı. 

Lozan Antlaşması’nın büyük tehdit altında olduğunu belirten Daş “Lozan’la bir vatan kazanılmış ve millet olunmuştur. Bugün Lozan’da kazandığımız ne varsa bir yandan yok edilmeye bir yandan da halkımız arasına kin ve nefret tohumlan ekilmeye çalışılmaktadır.

Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün, tüm şehit ve gazilerimizin bu mirasına sahip çıkmak hepimizin en temel görevidir” dedi.

Daş konuşmasında şunlara değindi;

Dışarıda Sevr özlemlerinin arttığı, Ege adaları üzerindeki egemenlik haklarımızın sessizce terk edildiği, sınırlarımızda kukla devlet kurulmak istenirken, bu kukla devletin ülkemiz topraklarını da kapsayacak şekilde BOP haritalarının yayınlandığı, bölgemizde 22 ülkenin haritasının değişeceğinin emperyalist ağızlarca ilan edildiği bir dönemdeyken emperyalist emelleri besleyen sözlerin iktidar sahiplerince de destekleniyor olması son derece vahimdir.

Unutulmamalıdır ki Kıbrıs milli davamızdır. Hem Türkiye’nin güvenliği hem de adadaki kardeşlerimizin güvenliği ciddi tehdit altına girmiştir. Gelin BOP’tan vazgeçelim Kıbrıs’tan vazgeçmeyelim!

Ali Kemal’leri Asla Affetmeyeceğiz

“Basından sansürün kaldırılmasının 108. yılında ve Basın Bayramı olarak da kutlanan bugün de; basınımızın Ali Kemalleri, milletimizi çatıştırmak ve ayrıştırmak hala ABD emperyalizmine uşaklık yapmaya devam etmektedir. T

elevizyon programlarında, gazetelerinde açıkça “ayrılma, parçalanma” tartışmalarını yaparak Milletimizi iç kargaşaya sürüklemeye çalışmaktadırlar. Tarih ve Türk Milleti Ali Kemalleri asla affetmeyecektir.

Diğer yandan: haklı mücadelemizden geri adım atmayan, vatansever ve onurlu duruş gösteren basının tüm kalemlerine kumpaslar hala devam etmektedir. Vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği için mücadele eden basınımız önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Bugün De Çaresiz Değiliz

Türk ulusu, dün emperyalizme boyun eğmedi. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde kurduğu ulus devleti, Lozan’da emperyalistlere kabul ettirdi.

Bugün de çaresiz değiliz. Amerika ve yerli işbirlikçilerinin ulus devletimizi parçalama planlarını bozacak güç hepimizde vardır. Yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur.

Sizleri yeni SEVR Antlaşmalarını tekrar yırtıp, Lozan Antlaşmasını emperyalizmin yüzüne çarpma görevine çağırıyoruz. Tam Bağımsız bir Türkiye yaratmak kararlılığı içinde omuz omuza mücadele edenleri tüm kalbimizle kutluyoruz”

Törene CHP, Vatan Partisi, Diş Hekimleri Odası Ant. Şubesi, Tabibler Odası Ant. Şubesi, Birleşik Kamu İş ve Eğitim İş Antalya Şubesi katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım