Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Serik'te Pozitif Vaka Sayısı 14 Oldu, Karantina Kapsamı 15 Sokağa Çıkarıldı

Serik'te Pozitif Vaka Sayısı 14 Oldu, Karantina Kapsamı 15 Sokağa Çıkarıldı

Antalya'nın Serik ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallede başlatılan karantina uygulamasının alanı genişletildi. İlçede Kovid-19 testi pozitif çıkan 12 kişi ile onlarla yakın temasta bulunanların yaşadığı Merkez Mahallesi'nde

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla başlatılan karantina uygulamasının kapsama alanı 15 sokağa çıkarıldı. Polis ve zabıta ekipleri, saat 00.00 itibarıyla söz konusu sokakların giriş ve çıkışlarını demir bariyerlerle kapattı.

Özel kıyafetler giyen polis ekipleri, vatandaşlara bölgenin 14 gün süreyle karantinaya alındığı bilgisini verdi. Ekipler, anonslarla "Sizlerin bir ihtiyacı olduğunda zabıta ekipleri ve Kaymakamlık Vefa Grubu çalışanları isteklerinizi karşılayacak.

Sizler evden çıkmayın. Önümüzde bayram var. Bayram ziyaretleri yapmayın. Kimseye gitmeyin, kimseyi de evinize almayın. Evde kalın, sağlıklı kalın." uyarısında bulundu. Mahallede dezenfeksiyon çalışması yapan belediye ekipleri,

yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı mahallede 3 ton karpuz, 600 kilo domates, 1,5 ton soğan, 1,5 ton patates, 1,5 ton salatalık, 500 kilo biber, 300 ekmek dağıtımı yaptı. Mahallede ayrıca 520 gıda paketi dağıtıldı.

Test sonucu pozitif çıkan kişilerin sayısının 14'e yükseldiği ve Serik Devlet Hastanesindeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Test sonucu henüz netleşmeyen 21 kişi ise gözetim altında tutuluyor.

Daha önce test sonucu pozitif çıkan kişiler ile onlarla yakın temasta bulunanların ikamet ettiği aynı mahalledeki 2098 Sokak'ta yer alan 3 evin gece yarısı itibarıyla karantinaya alınması kararlaştırılmıştı. Kaynak: AA

Belediye Karantina Bölgesinde Sebze Ve Meyve Dağıttı

Covit-19 nedeniyle karantina altına alınan İlçemiz Merkez Mahallesi’ndeki 15 sokakta Serik Belediyesi zabıta ekipleri tarafından meyve ve sebze dağıtıldı.

Merkez Mahallesi’nde karantina altına alınan yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı 15 sokakta Belediye zabıta ekipleri halkın ihtiyaçlarını karşılamak için 3 ton karpuz, 600 kilo domates, 1.5 ton soğan, 1.5 ton patates, 1.5 ton salatalık, 500 kilo biber, 300 ekmek dağıtımı yaptı.

Karantina süresince devamlı olarak dağıtım devam edeceğini belirten yetkililer, ayrıca bayram öncesinde bölgede yaşayan aileler için 520 adet gıda paketi yardımı hazırlayarak, dağıtımını gerçekleştirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım