Menu
RSS

Serik’te Toplananlar Bakana Seslendi: Serik Halk Plajlarımıza Dokunmayın!

Serik’te Toplananlar Bakana Seslendi: Serik Halk Plajlarımıza Dokunmayın!

Belek ve Kadriye Günübirlik Alanlar’ın Serik halkının kullanımı için yeniden Serik Belediyesi’ne tahsis edilmesi konusunda bir araya gelen siyasi parti ve vatandaşlar Serik Belediye Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına AK Parti ve MHP İlçe Başkanlarının katılmaması dikkati çekti.

Serik Belediye Binası önünde CHP tarafından düzenlenen ve siyasi parti gözetmeksizin tüm halkın katılımı ile gerçekleştirilmesi planlanan basın açıklamasına CHP PM Üyesi ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar,

CHP Antalya Milletvekilleri Rafet Zeybek, CHP eski Antalya Milletvekili ve Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın,  CHP eski Antalya Milletvekilleri Devrim Kök ve Tuncay Ercenk, CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir,

İyi Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, DSP Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, Yeniden Refah Partisi Serik İlçe Başkanı Mithat Küçük, İyi Parti Belediye Başkan Adayı Yusuf Mecek, DSP Belediye Başkan Adayı Mehmet Habalı ve partililer katıldı.

Burada katılımcılara hitaben konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, halkın hakkına sahip çıktığını ve bundan sonra da çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Antalya’nın 640 kilometre sahil şeridine sahip olduğunu belirten Budak, bugüne kadar Antalya’da halkın denize girebileceği halkın piknik yapabileceği alanın yok denebilecek kadar az olduğunu ifade etti.

Serik’te daha önce Turizm Bakanlığı’nın planlama yetkisinin bulunduğu alanların halkın kullanımı için Serik Belediyesi’ne tahsis edildiğini anlatan Budak, bunun için günübirlik tesislerde belediyenin yatırımlar yaptığını

her iki alanda da otellerin kullanımına açılmış alanlar olduğunu söyledi.  Budak şöyle konuştu:

“Ak Partili Milletvekillerine diyalog içinde bunun nasıl çözülebileceğini sorduğumuz zaman Serik ne isterse biz onu yerine getireceğiz. Bakandan söz aldık dediler. Şimdi görüyoruz ki; her iki alanda da yarı yarıya alanlar otellere tahsis edilmek üzere askıya çıkmış vaziyette.

Ak Parti Belediyesi olan Serik, konu ile ilgili rahatsızlığını bize bildirmişti. Biz de yanlarında olacağımızı ve siyasi bir rant meselesi olmadığını, 130 bin nüfusu olan Serik halkının nefes alacağı bir alanın olduğunu ifade ettik. O zaman bize denilen burası Serik Belediyesi’nde kalacaktı.

Görüyoruz ki; Belek’te iki otel yapılacak ve biz kimlere ait olacağını biliyoruz. İhalenin hangi adrese gideceğini biliyoruz. Turizm Bakanı’na buradan seslenelim. Kendisi bir turizmci ve yatırımcı. Bu bölgede otelleri var. Halkın soruları var. Seninle buranın bir ilgisi var mı Sayın Bakanım.

Eğer ilgisi varsa çık vatandaşa izah et. Buradaki şaibeyi ortadan kaldırmak içinde bu uygulamayı kaldır. Şu anda Kadriye’de 220 metre Belek’te 160 metrelik alana sıkıştırılan bir plan söz konusu.

Turizm Bakanlığı sitesinde her iki alana halkın kullanacağı plaj yapılacak diye açıklama yapmış. Birini bin diğerine 3 bin kişilik plaj yapıyorsun. Bu toplantıdan önce böyle bir kararın çıkartılması bu halkla alay etmektir. Elimizdeki plaj alanları alınmak üzeredir bizde onun için buradayız.

Sadece Serik’li değil tüm Türkiye buradan faydalanıyor.”

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ise, Serik’in nefes alacağı Belek ve Kadriye bölgesindeki günübirlik alanlarının iktidar yanlıları tarafından, Turizm Bakanlığı tarafından yok edilmesine karşı halk ile birlikte mücadele etmek için burada bulunduklarını söyledi.

Her zaman rant ve yağmaya karşı halkın yanında olduklarını belirten Bayar, Seriğin haklı davasının yanında olduklarını ve her koşulda Serik’lilerle beraber olduklarını ve halk ile birlikte Ankara ise Ankara, Antalya ise Antalya’ya yürümeye hazır olduklarını aktardı.

Bu bölgeyi yandaşların elinden kurtaracaklarını ifade eden Bayar, bu bölgeyi tekrar Serikliler’e teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, yemekle doymayan bir iktidarla karşı karşıya olduğunu belirtti. O kadar çok şeyi yediklerini ve en son da Serik’i yemeye çalıştıklarını aktaran Zeybek, buna hep birlikte halkın gücü ile engel olacaklarını ifade etti.

Konuyu mecliste de dile getirdiklerini ve çaba harcayacaklarını söyleyen Zeybek, halkın hakkını yedirmeyeceklerini vurguladı.

CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, Siyasi beklenti gözetmeksizin Serik halkının sahildeki günübirlik tesislerine yapılan saldırıyı önlemek için bir araya geldiklerini söyledi.

Önümüzdeki süreçte Turizm Bakanlığı’nın Belek’te 366 dönümlük planlaması olduğunu belirten Demir, bu yeni planlamanın iptal edilerek günübirlik tesislerin halka teslime dilmesini istediklerini ve bütün Serik halkının

bu konudan muzdarip olduğunu ve imar planından vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından heyet toplu halde Serik belediye Başkanı Enver Aputkan’ın makamına çıkarak basına kapalı bir süre görüşme yaptılar. Kaynak: (Serik Postası ) - Serik Postası Gazetesi

yukarı çık
0
Paylaşım