Menu
RSS

Antalya CHP İl Başkanı Kumbul: Ne Kadar Korksalar Yeridir!

Antalya CHP İl Başkanı Kumbul: Ne Kadar Korksalar Yeridir!

Gece Meclisi çalıştırarak kabul edilen “İttifak” Yasası’nı değerlendiren CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Tek adam olma derdinde bir kişi ile partisini baraj altına itmiş yancısının hazırladıkları seçim hileleri kanunu, ülkemiz tarihine “korkunun yasası” olarak geçecektir. Ne kadar korksalar yeridir” dedi.

Kumbul yaptığı yazılı açıklamada yasanın ne anlama geldiğini ve temel özelliklerini belirttiği yazılı açıklamada, “Haksız temsili arttırıp, milli iradeyi gasp ederek adalet kırıntılarını da yok ediyorlar.

Bu Yasaya ve hileli seçim kazanma planlarına karşı bugünden itibaren çalışmalarımızı başlatıyoruz” diyerek seçimlerle ilgili ne tür bir çalıma yapacaklarını da anlattı.

Kumbul yasa hakkında ve neler yapacakları konusunda yazılı açıklamasında şunları belirtti:

“‘İttifak ve Seçim Hileleri Kanunu’, içeriğine uygun bir biçimde, gece yarısı karanlığında TBMM’den geçirildi. Tek adam olma derdinde bir kişi ile partisini baraj altına itmiş yancısının hazırladıkları seçim hileleri kanunu, ülkemiz tarihine “korkunun yasası” olarak geçecektir.

Ne kadar korksalar yeridir. Çünkü ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar yeni hile icat ederlerse etsinler, aslında bu Yasa, Halkımızın baskılara, haksızlıklara, adaletsizliklere karşı ayağa kalkışı olacaktır.

Oylarının artmayacağı ortaya çıkmış eriyen iki partinin, “oylar artmadan milletvekili sayısını nasıl arttırırız” hesabıyla hazırladıkları “İttifak ve Seçim Hileleri Kanunu” nun temel özelliklerini 7 başlıkta toplayabiliriz:

  • 1.Haksız temsil artıyor, milli irade gasp ediliyor.
  • 2.Baraj fiilen artarak devam ediyor.
  • 3.Anayasanın eşitlik ilkesine ve temsilde adalete aykırıdır.
  • 4.Seçim güvenliğini ortadan kaldıracak niteliktedir.
  • 5.İsteyen herkesin, istediği sandığa kolluk güçlerini çağırabilecek olması özelliği ile kargaşalara yol açacaktır.
  • 6.Partilerin denetimini azaltma amaçlanmaktadır.
  • 7.Valilerin istediği sandığı istediği yere taşıyabilecek olması özelliği ile sandığı seçmenden kaçırma planları içermektedir.

Haksız temsili arttırıp, milli iradeyi gasp ederek adalet kırıntılarını da yok ediyorlar. Bu Yasaya ve hileli seçim kazanma planlarına karşı bugünden itibaren çalışmalarımızı başlatıyoruz.

Tüm İlçelerimizde Şubat 2018 tarihi itibarıyla kesinleşen seçmen listelerini inceledik. Gördük ki, referandumdan bu yana Antalya genelinde toplam 29 bin kişi yok olmuş.

Yani referandumda oy kullanmış 29 bin Antalya seçmeni bugün itibarıyla artık seçmen değil. Tek tek evlere gidecek, esnaflarımızı, derneklerimizi gezecek, hem bu yok olan seçmenlerin neden artık seçmen listelerinde yer almadıklarını kontrol edeceğiz, hem de hileli seçim yasasını insanlarımıza anlatacağız.

Bütün sandıklarımıza da, ıslak imzalarımıza da sahip çıkacak, AKP’li yönetim tarafından ipotek altına alınan geleceğimizi kurtaracağız. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın.

Cumhuriyet Halk Partisi, Antalya’ya da, Cumhuriyetimize de, ülkemize de sahip çıkacak, hileye izin vermeyeceğiz. Oyumuza da, irademize de sahip çıkacak ve sandıklarda kazanacağız”

yukarı çık
0
Paylaşım