Menu
RSS

Antalya CHP İl Başkanlığı İçin 5 İsim Öne Çıkıyor

Antalya CHP İl Başkanlığı İçin 5 İsim Öne Çıkıyor

Antalya’da delege seçimlerinin devam ettiği CHP'de il başkanlığı için 5 isim ön plana çıkıyor. İl başkanlığı için Mustafa Erdem, Vahap Tuncer, Tuncay Ercenk, Ahmet Kumbul ve Garip Erdoğan'ın adı geçiyor. CHP'nin aralık ayı sonunda gerçekleşecek il başkanlığı seçimleri için mahallelerde 10 Eylül'de başlayan delege seçimleri devam ediyor.

45 doğal delegenin bulunduğu CHP'de mahallelerden çıkacak 600 delegenin oyu, yeni il başkanını belirleyecek.

Delege seçimleri 24 Kasım'da sona erecek ve bu tarihten sonra ilçe başkanlarının belirleneceği kongreler başlayacak. İlçe kongreleri 25 Kasım'da Finike ile start alacak, 10 Aralık'ta Kepez ve Döşemealtı'yla sona erecek.

Muratpaşa Belirleyici

İlçe seçimlerinin ardından aralık ayı sonunda, CHP'yi 2019 yılında gerçekleştirilecek Büyükşehir ve genel seçimlere taşıyacak il başkanı belirlenecek.

CHP'nin il başkanını belirleyecek en kritik ilçe ise Muratpaşa olacak. Muratpaşa'da 178 delegenin yanı sıra Kepez'de 99 ve Konyaaltı'nda 59 delege, yeni il başkanı için oy kullanacak.

Kimlerin Adı Geçiyor?

İl başkanlığı için 5 isim ön plana çıkıyor. 5 isim, delegenin kendisini il başkanı görmek istediğini belirterek, seçilmeleri durumunda partilerini Antalya'da üst sıralara taşıyacaklarını aktardı.

Mevcut il başkanı Mustafa Erdem, delegenin devam etmesi yönünde bir talebi olması durumunda aday olacak. İkinci isim olarak Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul gösteriliyor. Mustafa Erdem'in aday olmaması durumunda Ahmet Kumbul'u destekleyeceği iddia ediliyor.

Tuncay Ercenk Yine Aday

Üçüncü isim ise daha önce CHP'de il başkanlığı ve milletvekilliği de yapmış olan Tuncay Ercenk. Ercenk, 2015 yılında yapılan il başkanlığı seçimlerinde Semih Esen'in ardından en çok oy alan ikinci aday oldu.

İl başkanlığı için adı geçen bir diğer isim ise Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer. Tuncer'in adı, önceki yıllarda da il başkanlığı için geçmişti. Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan da il başkanlığı için geçen isimler arasında.

yukarı çık
0
Paylaşım