Menu
RSS

CHP’li Erdem: Türel Demokrasi Ayıbı İşlemektedir!

CHP’li Erdem: Türel Demokrasi Ayıbı İşlemektedir!

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan istese istifa eder misiniz' sorusuna verdiği 'İması yeter' yanıtıyla büyük bir demokrasi ayıbı işlediğini söyledi.

CHP İl Başkanı Erdem, Türel'in açıklamalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Erdem, "Tüm varlığını millet iradesi ile açıklayan Türel'in Tek adamın güvenlikli şemsiyesi altında kalabilmek için sergilediği tutum, söylediği sözler sadece kendisi için değil Antalya için de çok acıdır" dedi. Erdem, açıklamasında şöyle dedi:

"Yani AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan oturduğu koltuktan şöyle işaret parmağını biraz kaldırsa, hafifçe kapıyı gösterse Sayın Türel Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığından hemen ayrılacağını söylüyor.

Bu nasıl bir demokrasi anlayışı, bu nasıl bir millet iradesine saygıdır. Sayın başkan, siz sadece AKP Genel Başkanı istedi diye orada değilsiniz. Sorumlu olduğunuz bir Antalya var. Antalya halkı var.

Daha yeni Cumhuriyet Bayramı kutlaması diyerek çay bahçesi açtınız. Söz verdikleriniz var. Yaptıklarınız, yapamadıklarınız, bozduklarınız, düzeltemediklerimiz var. Antalya halkının oyu ile seçildiniz daha süreniz var. Niye bu korku?"

"O tehditleri şantajları, parmak sallamaları bizim belediye başkanlarımız her gün yaşıyor. Sayıştay, İçişleri Bakanlığı müfettişleri. Biri geliyor biri gidiyor. Turizm fuarlarına çıkış izni verilmiyor. İçişleri Bakanı meclis kürsüsünden tehdit ediyor. Uydurma haberler yandaş medya tarafından suç isnadına dönüştürülüyor."

"Bu koşullarda başkanlarımız sorumlu oldukları, sorumluluğunu hissettikleri Antalya için Antalya halkı için çalışıyor, üretiyorlar. 80 milyon 1'den büyüktür Sayın Başkan. Yine bu arkadaş toplama çıkarmayı bilmez diye suçlamadan bir bilene sorabilirsiniz.

Evet, 80 milyon 1'den büyüktür ve siz, size oy veren, vermeyen milyonları temsil ediyorsunuz. Onlara hizmet etmek için görev talep ettiniz. Demokrasiyi, Milli iradeyi yok saymayın. En azından Antalya halkının iradesine saygı gösterin.

Göreve devam etmeniz her şeyden önce milli iradeye saygının gereğidir. Demokrasiye saygının gereğidir. Eğer bu metal yorgunluğu bütün belediyelerinizde varsa doğru olan erken seçime gitmektir. Sandıkta gitmek emirle gitmekten çok daha değerlidir. Karar sizin."

yukarı çık
0
Paylaşım