Menu
RSS

Kemer'den Lapta'ya Atatürk Heykeli

Kemer'den Lapta'ya Atatürk Heykeli

Kemer Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk heykeli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lapta Belediyesi'ne hediye edildi. KKTC Lapta Belediyesi, kente yaptırdığı meydana Atatürk heykeli konulmasını kararlaştırdı.

Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Türkiye'de heykelin uygun fiyata yaptırılacağı düşüncesiyle kardeş şehir Kemer Belediyesi'nden yardım istedi. Belediye Başkanı Mustafa Gül, heykeli kendileri yaptırıp hediye etme karşılığı verdi.

Belediye tarafından yaptırılan 3.3 metre boy, 1.5 metre enindeki Atatürk heykeli Lapta Belediyesi'ne armağan edildi.

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Başkan Mustafa Gül'e teşekkür etti. Namsoy, "Atatürk, Türklüğün lideridir. Devrimler yapmış bir liderdir. Biz Kıbrıslılar olarak Atatürkçü bir milletiz ve her zaman onun izinden yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de "Atamızın heykelini yaptırıp Lapta Belediyesi'ne armağan etmek benim için gurur verici bir hizmet olmuştur.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, yaptırdığımız bu heykelle de bir kez daha minnetle anarken onu unutturmamak için onun yolunda yürüyoruz. Ruhu şad olsun yavru vatanımız Kıbrıs'a hayırlı olsun" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım