Menu
RSS

Antalya Kepez'de Ağaçlar Kesilmiyor, Taşınıyor

Antalya Kepez'de Ağaçlar Kesilmiyor, Taşınıyor

Kepez Belediyesi, kentsel dönüşüm alanında kalan ağaçları yerlerinden sökerek, yeni yaşam alanlarına taşıyor. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Gülveren Mahallesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan müstakil evlerin bahçesinde bulunan

ağaçların kesilmesine engel oluyor. Gülveren Mahallesi'nin güney kısmında kalan özellikle zeytin ve portakal olmak üzere 500'den fazla meyve ve süs ağacının bulunduğu alanda başlayacak olan kentsel dönüşüm projesi öncesi tüm ağaçlar Kepez Belediyesi ekipleri tarafından titizlikle yerinden söküldü.

YENİ YAŞAM ALANLARINA DİKİLECEK

Müstakil gecekondulardan oluşan bölgede kentsel dönüşüm alanında kalan ağaçlar Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından özenle yeni yaşam alanlarına taşınıyor.

Kökleri ile birlikte yerlerinden sökülen ağaçlar, Kepez'in farklı noktalarında yeniden hayat bulmaları için yeni yerlerine dikilecek.

Daha önce de kentsel dönüşüm alanında kalan ağaçlara sahip çıkarak kesilmekten kurtaran Kepez Belediyesi, bir çok tesisin bahçesini bu ağaçlarla süslemişti.

Yapılan son çalışmalarla Gülveren Mahallesi'nde bulunan onlarca yıllık ağaçlar, Kepez Belediyesi tarafından kurtarılarak yeni yerlerinde çiçek açmaya devam edecek.

Yemyeşil bir Kepez için tek bir ağacın bile yok olmasına karşı olduklarını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapılan çalışmalarla binlerce ağacın korunarak yeni yerlerine taşındığını ve kesilmekten kurtarıldığını söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım