Menu
RSS

Kepez Belediyesi'den İstihdam Garantili Kurs

Kepez Belediyesi'den İstihdam Garantili Kurs

Kepez Belediyesi, İŞKUR ve IC Hotels işbirliği ile kat görevlisi ve servis elamanı mesleklerine yönelik istihdam garantili meslek edindirme kursu açıyor. Kepez Belediyesi, Antalya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), IC Hotels ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında,

kat görevlisi ve servis elemanı mesleklerine yönelik kurs açılması amacıyla işbirliği protokolu imzalandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,

protokol kapsamında açacakları kurs ile hem istihdama katkı sağlayacaklarını hem de turizm sektörünün nitelikli elaman ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

Kat görevlisi ve servis elemanı mesleklerine yönelik kurs açılması amacıyla yaptıkları işbirliğinin turizm sektörüne katkı sağlayacağını belirten Başkan Tütüncü, “Proje kapsamında belediyemize ait bir binayı eğitim merkezine dönüştürdük.

Binanın tefrişatına IC Hotels ciddi katkı sağlayacak. Kursu tamamlayanlar, IC Hotels'te istihdam edilecek. Özellikle iş talebinde bulunan hemşehrilerimizin meslek öğrenmelerini ve iş bulmalarını sağlayacak bu kursa katılmalarını arzu ediyorum.

Katkı ve desteklerinden dolayı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve IC Hotels'e, AKMEK çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

IC Hotels Genel Müdürü Mustafa Nihat Tümkaya da “Bu kursu, bir sosyal proje olarak ele alıyoruz. Antalyamız yılda 12 milyon civarında yerli ve yabancı misafir ağırlıyor. Bu kapsamda iş gücü her zaman değerlidir.

Sektöre ne kadar değerli eleman kazandırabilirsek o kadar da mutlu oluyoruz. İstihdam oluşturmayı, gençlerimizi meslek sahibi yapmayı ulvi bir görev olarak görüyoruz. 2017'nin son protokolünün yeni yıla bereket getirmesini diliyorum" dedi.

Kurs Altınova'da Açılacak

Kat görevlisi ve servis elemanı mesleklerine yönelik kurs, Kepez Belediyesi'nin bir meslek edindirme kurumu olan AKMEK'in, Altınova Sinan Mahallesi'ndeki binasında açılacak.

Protokol ile İŞKUR'a başvuru yapanlar arasından komisyonca seçilen kursiyerlere, Kepez Belediyesi AKMEK tarafından eğitim imkânı sağlanacak. Eğitim sonunda sertifikalarını alanlardan ihtiyaç duyulan kadarı IC Hotels'te istihdam edilecek.

Kursiyerlere Ücret Ve Sigorta

Kurs süresince katılımcıların zaruri gideri (günlük 54 TL, öğrenciler için 40.5, işsizlik ödeneği alanlar için 27 TL) ve kısa vadeli sigorta prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Altınova Sinan Mahallesi'ndeki kurs binasının tefrişatı ile gerekli ders,

araç ve gereçlerin alımı IC Hotels tarafından yapılacak. Öğretmen ihtiyacı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce karşılanacak olan kursta eğitim, Ocak ayı içerisinde başlayacak.

yukarı çık
0
Paylaşım