Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Konyaaltı Belediyesi’nden ‘Antik’ Gezi

Antalya Konyaaltı Belediyesi’nden ‘Antik’ Gezi

Elmalı’ya kültür turları düzenleyen Konyaaltı Belediyesi, şimdide antik dönemlere ait tarihi yerlere gezi düzenliyor. Geçtiğimiz aylarda Elmalı Belediyesi ile “Konyaaltı’ndan Elmalı’ya Kültür Gezileri” protokolü yapan ve Elmalı’ya gezi düzenleyen Konyaaltı Belediyesi,

şimdide ören yeri gezileri düzenliyor. Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) ile “Kültürel Miras Farkındalık Gezileri” protokolü yapan Konyaaltı Belediyesi, ilk geziyi Beldibi Kayaaltı Sığınağı ve Phaselis antik Kenti düzenledi.

Elmalı’ya düzenli olarak kültür gezileri düzenlediklerini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören bu gezilerin kapsamını genişletmek istediklerini söyledi.

Bu düşünceyle ANKA ile “Kültürel Miras Farkındalık Gezileri” protokolü yaptıklarını dile getiren Muhittin Böcek arkeolog, sanat tarihçi ve epigraf kişiler rehberliğinde her ay ören yeri gezisi düzenleyeceklerini söyledi.

Muhittin Böcek, bu gezilerin ilkini Beldibi Kayaaltı Sığınağı ve Phaselis antik Kenti düzenlediklerini kaydetti. Yard. Doç. Dr. Gökhan Tiryaki ve Dr. Selda Baybo rehberliğinde düzenlenen geziye 60’a yakın kişinin katıldığını ifade eden Muhittin Böcek,

bölge halkından geziyle ilgili olarak büyük talep aldıklarını bildirdi.Başkan Muhittin Böcek, sonraki gezilerin Myra St. Nikolas Kilisesi, Attaleia-Korykos ve Kaleiçi, Perge-Aspendos Antik Kenti, Limyra Antik Kenti ve Antalya Müzesi gibi tarihi alanlara yapılacağını kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım