Menu
RSS

Antalya Konyaaltı’nda Yaralı At Başarılı Operasyonla Kurtarıldı

Antalya Konyaaltı’nda Yaralı At Başarılı Operasyonla Kurtarıldı

Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Saklıkent mevkiinde iki ayağına tel dolaşan ve yaralı halde bulunan bir atı, bir saatlik operasyonla kurtardı. Konyaaltı Belediyesi ekipleri, Saklıkent mevkii yakınlarında yaralı bir at ihbarı aldı.

Ekipler, iki ayağına tel dolaşmış ve yaralı halde bulunan bir at ve yavrusunu Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi. Ayakta durmakta zorlanan ve yarası açılan at hemen ameliyata alındı.

Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu ve veteriner hekimler, bir saatlik süren operasyonla atın iki ayağına dolaşmış yaklaşık 75 santimetre boyundaki teli çıkardı. Yarası temizlenen at, pansuman ve antibiyotik tedavisi uygulandı.

Operasyon sırasında atın yavrusu bir an olsun, annesinin yanından ayrılmadı.

Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu, bir at ve yavrusunu acı içinde bulduklarını söyledi. “Yaklaşık 75 santimetre uzunluğunda iki ayağına dolaşmış bir tel çıkarttık. Bir saat süren operasyon çok başarılı geçti.

Şimdi tedavi süreci başlıyor. Her gün pansuman ve antibiyotik tedavisi yapacağız. Bir ay gibi bir sürede tekrardan eski sağlığına kavuşur. Yavrusunun da sağlığı yerinde, onun da her türlü ihtiyacını karşılayacağız.

At iyileştikten sonra tekrardan doğaya bırakılacaktır” dedi. 

Ayağından tel çıkartılan at ve yavrusu tedavisi bitinceye kadar Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde misafir edilecek. At ve yavrusu iyileştikten sonra tekrardan doğaya bırakılacak.

yukarı çık
0
Paylaşım