Menu
RSS

Antalya’da 'Aida'ya Büyük İlgi

Antalya’da 'Aida'ya Büyük İlgi

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) prömiyerini gerçekleştirdiği 'Aida' operası ikinci gösterimini yaptı. Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde opera severlerle buluşturulan ve ANTDOB Müdürü Sibel Kızılateş'in de rol aldığı 3 perdelik 'Aida' operasını Kuzman Popov sahneye koydu.

Orkestrayı Alexandru Samuil, koroyu da Mahir seyrek yönetti. Eserde, 'Radames' rolünü Koray Damcıoğlu, 'Aida' rolünü Feryal Türkoğlu, 'Amneris' rolünü Sibel Kızılateş, 'Amonasro' rolünü Alaaddin Ataseven, 'Ramfis' rolünü Engin Suna, 'Il Re' rolünü Özgür Savaş Gençtürk, 'Un Messaggero' rolünü Ferdi Uslu, 'Sacerdotessa' rolünü Arzu Aydoğdumu üslendi.

Eserin koreografisini Armağan Davran, sahne dekorlarını Savaş Camgöz- Özgür Usta, kostümlerini Savaş Camgöz- Gazal Erten, ışık efektlerini de Mustafa Eski hazırladı.

AİDA'DA AŞK VE İNTİKAM VAR

Habeş kralının kızı genç ve güzel Aida ile Firavunun kızı Amneris'in Mısır ordusunun genç kumandanı Ramades'e âşık olmalarıyla başlayan eserde, Ramades iki kadın arasında paylaşılamıyor.

Ordusuyla sefere çıkan Ramades zaferle ülkesine dönüyor, tercihi Aida oluyor. Bu durumu hazmedemeyen Firavunun kızı Amneriz, 'Aida'ya kaptırdığı Ramades'ten intikam almanın yollarını arıyor, 'vatanına ihanet' suçlamasıyla yargılanmasını sağlıyor.

Hakimler, Ramades'i ölüme mahkum ediyor, önü açık taş mezarın içine canlı konuyor.

Mezarında bile 'Aida'yı düşünen, hayaliyle yaşayan Ramades, uzaklardan dönüp gelen 'Aida' ile buluşuyor, bir anda mezarın önü taş duvarla kapanıyor, Amneriz de yaptığı kötülüklerden dolayı pişman oluyor, derin üzüntüye kapılıyor, kahrından ölüyor.

ASPENDOS'TA PERDEYİ AÇAÇAK

Son iki gösteriminde 1500'den fazla opera severin izlediği 'Aida', 23 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 24'üncü Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'ne de aday gösterildi.

Eser 23- 25 Ağustos'ta festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak. 'Aida' operası, 2017-2018 sanat sezonunda da izleyiciyle buluşacak.

yukarı çık
0
Paylaşım