Menu
RSS

Antalya’da Muratpaşa’dan Sofralara İftariyelik Zeytinyağlı

Antalya’da Muratpaşa’dan Sofralara İftariyelik Zeytinyağlı

Muratpaşa Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 56 mahalleyi kapsayacak bölge iftarları için hazırlayacağı iftariyeliklerde sadece soğuk sıkma zeytinyağı ve tereyağı kullanacak. Muratpaşa Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayını yine komşularıyla birlik ve beraberlik içinde yaşayacak.

Ramazan ayı boyunca Muratpaşa Belediyesi, 56 mahalleyi kapsayacak bölge iftarları düzenleyecek. Muratpaşa Belediyesi iftar sofralarında 60 bin kişi bir arada oruç açacak.

Muratpaşa Belediyesi'nin iftar sofralarında sunulan yemekler, evsiz ve kimsesizlere yılın her günü sıcak yemek sağlayan aşevi tarafından hazırlanıyor. İftar sofralarında mercimek çorbası, tavuk sote, pirinç pilavı ve irmik tatlısından oluşan mönü olacak.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı aşevi, her gün kurulacak iftar sofralarında sunacağı yemekleri 8.4 ton tavuk eti, 1.5 ton mercimek, 3 ton pirinç ve 1.5 ton irmik kullanarak hazırlayacak.

Bu yemeklerin hazırlanmasında sadece soğuk sıkma zeytinyağı ve tereyağı tercih edildi. 60 bin kişilik iftar sofraları için 1620 litre zeytinyağı, 930 kilogram tereyağı kullanılacak.

İftar sofralarını hazırlayacak aşevi ayrıca, günlük bin kişiye yaptığı yemek yardımına Ramazan ayında da devam edecek.

yukarı çık
0
Paylaşım