Menu
RSS

Antalya’da Muratpaşa Kursları 38 Branşta Devam Ediyor

Antalya’da Muratpaşa Kursları 38 Branşta Devam Ediyor

Muratpaşa Belediyesi'nin Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açtığı sanatsal üretim, hobi ve meslek edindirme kursları, 38 branşta devam ediyor. Muratpaşa Belediyesi'nin yılsonunda 15 bine yaklaşan çalışmayla Antalya'nın en büyük el emeği sergisine dönüşen sanatsal üretim,

hobi ve meslek edindirme kurslarında eğitimler devam ediyor. Geçen yıl Ekim ayında yeni dönemin başladığı kurslar bu yıl iğne oyasından şiş örgücülüğüne, kanaviçeden mozaiğe, yağlı boya resimden karakaleme, yaş pasta yapımından Antep mutfağına 38 branşta açıldı.

Muratpaşa Belediyesi'nin Kışla Mahallesi'nde Meslek Edindirme, Eğitim ve Sanat Toplulukları Merkezi'nde devam eden kurslarda artık ürünler de ortaya çıkmaya başladı.

El emeği göz nuru ürünler ortaya çıktıkça heyecanın ve mutluluğun biraz daha katlandığı merkezi, Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci ziyaret etti.

Cephaneci, devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alırken sanatsal üretim, hobi ve meslek edindirme kurslarının iki açıdan önemine dikkat çekti.

Cephaneci, bu kursların hem eğitimi süreklilik olarak değerlendiren bir anlayışın hayata geçirildiği alanlar olduğunu hem de bir kentte dayanışma içinde birarada yaşama fırsatı sunduğunu söyledi.

Cephaneci, “Bu kurslarda emek var. O emeğin ürüne dönüşmüş hali var. O ürünün her yıl kentle buluşması var" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım