Menu
RSS

Başkan Uysal'dan 'Adalet' Yürüyüşüne Destek

Başkan Uysal'dan 'Adalet' Yürüyüşüne Destek

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla başlatılan yürüyüşe katıldı. Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan

İstanbul'a başlattığı 'Adalet' yürüyüşüne destek veren Belediye Başkanı Ümit Uysal, partililerle birlikte  yürüdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüyen Başkan Uysal, yaptığı açıklamada adalet ve hukukun üstünlüğü kavramlarının insanlığın uzun mücadeleleri içinde toplumun tüm kesimlerinin üzerinde ortaklaştığı değerler bütünü olduğunu söyledi.

İnsanlık tarihinin bu yönüyle, adalet arayışının da tarihi olarak okunabileceğini dile getiren Başkan Uysal, "Sadece Türkiye'de değil dünyanın farklı coğrafyalarında da ortaya çıkan bu arayışlar sonucunda her iki kavram da evrensel kabulleri içeren bir hale gelmiştir" diye konuştu.

Adalet ve hukuk arayışı içinde olmazsa olmaz kavramlardan birinin de yargı bağımsızlığı olduğunun altını çizen Başkan Uysal, "Nasıl adalet, hukukun üstünlüğü bütün insanlarımızın ortak değeriyse bağımsız yargı da bu değerleri güvence altına alan, herkesin tek güvencesidir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım