Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür: 'Antalya'da Kuduz Ve Şarbon Vakası Yok'

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür: 'Antalya'da Kuduz Ve Şarbon Vakası Yok'

İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya'da kuduz vakası bulunmadığını, Yenigün Mahallesi'nde tedbir amaçlı bilinçlendirme çalışması yapıldığını açıkladı. Hülür, şarbon şüphesiyle hastanelere başvuran 14 kişinin yapılan laboratuvar testleri sonucunda hiç kimsede şarbona rastlanmadığını da bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, sağlık alanında son bir haftada yayılan dedikodular üzerine yazılı açıklama yaptı.

Yenigün Mahallesi'nde yaşayan bir vatandaşın köpek ısırması şikayeti ile bir kamu hastanesine başvurduğunu, burada yapılan muayene sonucu kişiye, köpeğin aşısız olması nedeniyle kuduz şüphesi üzerine aynı gün 4 doz kuduz aşısına başlandığını kaydeden Dr. Hülür, açıklamada şunlara yer verdi:

"Yapılan araştırmada tespit edilen 2 temaslı kişi daha aşılanmıştır. Kişinin aşıları devam ederken köpeğin ölümü üzerine yapılan analizinde 'Kuduz Hastalığı pozitif' şeklinde raporlandırılmıştır.

Muratpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından aşısı devam eden kişiler titizlikle takip edilerek tarafımıza düzenli bilgi verilmiştir. Köpeğin barındığı Yenigün Mahallesi sakinleri kuduz hastalığı hakkında bilgilendirilmiş ve el broşürü dağıtılmıştır.

Konunun hassasiyeti dolayısıyla bölgedeki tüm aile hekimleri kuduz riskli temaslı kişilerin başvurması durumunda aşı merkezlerine yönlendirilmesi konusunda uyarılmıştır.

Kuduz hastalığı pozitif çıkan köpeğin ısırdığı vatandaşımızda dahil olmak üzere hiç bir kuduz vakamız bulunmamaktadır. Konu Müdürlüğümüzce takip edilmekte ve her bir aşama titizlikle değerlendirilmektedir."

ŞARBON NEDENİYLE HAYVAN ÖLÜMÜ BULUNMUYOR

Kurban bayramı sonrasında Antalya'da yaşayan vatandaşların ellerinde ve vücudunun belli bölgelerinde yaraların çıkması şikayeti ile sağlık kurumlarına başvurduğunu, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne gelen olası deri şarbonu ihbarı neticesinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortak çalışma neticesinde saha çalışmalarına başlandığı vurgulandı.

Olası deri şarbonu şikayeti olan kişilerin tahlillerinin HSGM Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'na gönderildiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Aynı zamanda İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından hastalık şüphesi olan kişilerin kesmiş oldukları hayvanların etleri kontrol altına alınmış hayvanları satan besi hanelerde ve hayvanların kesim noktalarında inceleler başlatılmıştır.

İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından şüpheli hayvanlardan alınan numunelerin ilk sonuçları negatif alınmıştır.

Meslek hastalığı olarak bilinen Parapox virüslerin yol açtığı Orf Hastalığı yönünden çalışmalar yoğunlaştırılmıştır. İlimiz genelinde Şarbon şüphesiyle hastanelere başvuran 14 kişi, Deri Şarbonu şüphesi nedeniyle tedbiren tedaviye alınmış ancak bu vakalarda dahil yapılan laboratuvar testleri sonucunda hiç kimsede şarbona rastlanmamıştır.

Dolayısıyla ilimizde hiçbir şarbon vakası bulunmamaktadır. Ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ilimiz genelinde hayvan ölümü de bulunmamaktadır."

yukarı çık
0
Paylaşım