Menu
RSS

Antalya’da Konuşan Akşener'den Erdoğan'a: Beni Mehmet Cengiz İle Karıştırdı!

Antalya’da Konuşan Akşener'den Erdoğan'a: Beni Mehmet Cengiz İle Karıştırdı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim çalışmaları için Antalya'ya geldi. Kepez Miting Alanı'nda düzenlenen miting İstiklal Marşı ile başladı. Konuşmaya önce başlayan, Millet İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye adayı Muhittin Böcek

söz sahibinin Antalyalılar olacağını belirtti. Böcek, 25 yıldır bu topraklarda Konyaaltı ilçemizde hizmet ettim. Beni seven hemşehrilerimi hiç mahcup etmedim. Beni aday gösteren genel başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ezanımıza sahip çıkan, cumhuriyetimize sahip çıkan, Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkan bütün gönüllerin ittifakıyız. Bir olmaya devam edeceğiz, Antalya'mızda çiftçi, esnaf, tüketici dertli. Derdimiz ortak. Bu gidişe son vereceğiz.

Ant olsun Antalya'ya çok çalışacağız, birlikte başaracağız. Dertlere derman olmak için geliyoruz. Bugüne kadar yapılan tüm yanlış projelerin, yaptıkları adrese teslim ihalelerin hesabını sormaya geliyoruz. Ben sen yok, biz varız. Biz birlikte yaparız. Cumhuriyetle kalın, Atatürk'le kalın, sevgiyle kalın. Dedi.

Haberin Videosu:

Akşener: Beni Mehmet Cengiz İle Karıştırdı Herhalde

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 800 yıllık Türk yurdu, Antalyalılar... Atatürk'ün bir sözü var; "Toroslarda bir yörük çadırı kalsa, o yörük çadırının bacası tütse bize hiç kimse bir şey yapamaz." Antalya'nın yörük çadırının sahipleri... Hepinizi saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz, diyerek sözlerine başladı.

Akşener şöyle devam etti:

Şimdi, geçen hafta burada bir miting vardı. Sayın Erdoğan çıktı, beni 250 milyon TL'lik mahkemeye verdiğini söyledi. Arada bir diyorsunuz ya, abla siz konuş biz öderiz. Valla ne siz ödeyebilirsiniz ne ben. Beni Mehmet Cengiz zannetti! Sayın Erdoğan olsa dükkan senin, ama yok! Emekli maaşıma haciz koydurursun olur biter...

Çok kızdı ya terörist işine... Söyleyeyim mi? Antalya'nın teröristleri nasılsınız? İyi misiniz? pazarcıya, çiftçiye, esnafa 11 milyon oy almış CHP seçmenine, 5 milyon oy almış İYİ Parti seçmenine terörist dedi mi demedi mi? Ayna tutunca karşılığı 250 milyon TL. 50 milyon dolar...

Size açık açık söyleyeyim battı balık yan gidermiş, sonuç itibarıyla 250 milyon değil bir dahakine 500 milyon versin.

Muhittin Böcek'in Rakibi Erdoğan

Biz bir yerel seçime gidiyoruz, bu yerel seçimde aslında Muhittin Böcek kardeşimi, Ekrem İmamoğlu kardeşimi, Mansur Yavaş kardeşimin projelerini dinlemek durumundaydınız. Ama Muhittin Böcek'in rakibi Tayyip Erdoğan, belediye başkan adaylarının resmi, projesi yok. Sayın Erdoğan niçin yerel seçimleri bir savaş alanına çevirmek istiyor? Çünkü söylediği, söyleyeceği söz bitti.

Çünkü birbirimizle kavga edersek kutuplaşacağız, sonuç itibarıyla yanan mutfak, kaynamayan tencere, işsiz gençler, EYT'liler bunlar konuşulmayacak. KPSS'de yapılan yolsuzluklar konuşulmayacak.

Bütün bunlar ekonominin konuşulmaması için ortaya konulan iftiralardır. Biz ısrarla, inatla dertlerinizi konuşmaya devam edeceğiz. Bizim belediye başkan adaylarımız üreten belediyeciliği en iyi şekilde uygulayacak.

Turizmden memnun musunuz?

Antalya turizminin, turistlerin 3 ülkeye bağlı olması doğru mudur? Vizyonları yok, bütün hedefleri cep doldurmak. Bütün hedefleri beton, turistlerimiz otellerde mecburen kalıyor, turizmden geçinen esnaf sabahtan akşama sinek avlıyor. Sayın Böcek, turizm konusunda elinizden geleni büyük bir vizyonla ortaya koyacaksınız.

Mazotu Onlar İndirmezse Biz İndireceğiz

Domates yetiştiricilerine terörist dendi, halcilerle, nakliyecilerle devlet rekabet ediyor, kavga ediyor. Devletin görevi çiftçinin ürününü ucuza üretmesini sağlamaktır. Mazotu indireceksiniz. 6,5 TL'ye mazot kullanan bir çiftçinin ucuz ürün üretmesi mümkün mü?

Ürettiğimiz ürün 3 ülkeye bağlı Antalya'da, Putin'le kavga ederse domatesler, portakallar geri... Üreten belediyecilikle birlikte inşallah çiftçinin yüzü gülecek. Mazotu, mazottaki ÖTV'yi indirmezlerse inşallah biz indireceğiz.

"Fabrikaları sattılar, 70 milyar dolarlık. Yerine konulan hiçbir şey yok." Biz yeniden fabrikalar açacağız. Sanayiciyi, teknolojiyi teşvik edeceğiz. Niye? Siz onu teşvik ederseniz üretimi hem çiftçilikte hem tarımda hem sanayide öne koyarsanız, okumuş insana ihtiyaç duyarsınız.

Üniversite mezunu gençlerimiz işsiz, 4 yıllık mezun çocukların işi yok. KPSS'de ise mülakat sebebiyle hepsi haksızlığa uğruyor. Bunun önüne geçmenin yolu üreten bir tarım, sanayidir.

Mansur Beyi Böyle Tehdit Edebilirler Miydi?

17 yıl boyunca ne isterse verisiniz, hani 24 Haziran'dan sonra her şey uçacaktı, ne oldu? Hayatınızda ne değişti? Bu aziz millete Antalya'lılara ihanet etti bu arkadaş. Ne istediyse verdiniz. Milletin adamı dediniz, milletin adamlığına ihanet etti.

Sizin aranızdan çıktı gitti, bir kibir abidesi oldu. 31'inde hep beraber diyeceğiz ki, "Kibirlenme padişahım, senden büyük Allah var"

Kulağını çekeceksiniz. Hani milli irade önemliydi? Mansur Bey'i seçime alıyorlar diye bu şekilde açık tehdit edebilir mi? Milli iradeye ihanet etti. 31'i akşamı Antalya'da Muhittin Böcek, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş, Balıkesir'de İsmail Ok, Denizli'de Bahtiyar Bey, Samsun'da Hayati Tekin.

Ne olacak biliyor musunuz? Eyvah diyecek, "Damadımı mutlu etmek için çiftçiyi öldürdüm, fakir fukaranın arasından ayrıldım" diyecek.

"İşsiz gençlerimin umudunu çaldım, onları dinlemem lazım" diyecek. O zaman ancak aranıza gelecek. Esnaf bugün siftah yapamıyor. Seçmen siyasi için veli nimettir.

4 milyon işsizimiz var, tencere kaynatamayanlar... Tencere bu iktidarı sallamalıdır. O kulak çekilmelidir. O kulak morarsın. Eğer kabus gibi bir Türkiye'ye uyanmak istemiyorsanız, huzur dolu bir Türkiye'ye uyanmak istiyorsanız 31 akşamı o kulağı çekeceksiniz.

Martın sonu bahar olması için o kulağı çekeceksiniz. Şimdi bize PKK'lı dedi ya, biz bugüne kadar Cumhur ittifakının içinde yer alan partilerin seçmenine "kardeşimiz" demekten başka bir kelime kullanmadık.

Sayın Erdoğan son zamanlarda çok 'milliyetçi' oldu. Habire diyor ya, "tek bayrak" Soruyorum; hangi millet, hangi devlet, hangi bayrak, hangi vatan? Daha önce de "Bu ülkücüler Fatiha bilmez" demişti.

Bizim belediye başkanlarımız seçildiği andan itibaren hırsızlık yapmayacaklar, çaldırmayacaklar, adaletten ayrılmayacaklar, israf etmeyecekler, adaletli, özgürlükçü ve refahın yanında olacaklar, insan ayırmayacaklar. Biz 81 milyonuz. 81 milyonun her ferdinin elinde bir tapu senedi var. Nüfus cüzdanımız.

yukarı çık
0
Paylaşım