Menu
RSS

Antalya’da Altın Kiraz'da Başpehlivan Orhan Okulu

Antalya’da Altın Kiraz'da Başpehlivan Orhan Okulu

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde düzenlenen Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin finalinde Ali Gürbüz'ü altın puanla yenen Orhan Okulu başpehlivan oldu.

Korkuteli'de 29'uncu Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri yapıldı. Güreşlere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 60'ı başpehlivan olmak üzere toplam 783 güreşçi katıldı.

Güreşler öncesinde Güreş Komitesi ve Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreş ağası Hamdi Sarıca, pehlivanlarla birlikte Türk bayrakları eşliğinde sahada tur attı.

Korkuteli 100'üncü Yıl Atatürk Stadyumu'ndaki güreşleri Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Hüseyin Samani, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal,

Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Mahmut Demir, çevre belediye başkanları,

siyasi parti temsilcileriyle 20 bine yakın güreş severler izledi.

Başkan Hasan Gökce, "Korkuteli halkına ata sporumuzu yaşamak ve yaşatmak için Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin bu yıl 29'uncusunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Güreşlerimize Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden 60'ı başpehlivan pehlivan olmak toplam 783 pehlivan katıldı" dedi.

Gecenin geç saatlerine kadar devam eden ve kıran kırana süren güreşlerin finalinde Ali Gürbüz'ü altın puanla yenen Orhan Okulu başpehlivan oldu.

Dereceye giren güreşçilere ödüllerini Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreş ağası Hamdi Sarıca verdi.

Güreş ağalığını 407 bin TL ile üçüncü kez kazadan Hamdi Sarıca, Başpehlivan Orhan Okulu'ya altın kemer taktı.

yukarı çık
0
Paylaşım