Menu
RSS

Antalya Manavgat'ta İsmail Balaban Başpehlivan Oldu

Antalya Manavgat'ta İsmail Balaban Başpehlivan Oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 7'nci Manavgat Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde İsmail Balaban başpehlivan oldu. Manavgat Belediyesi tarafından 7'incisi düzenlenen Geleneksel Yağlı Güreşler, Ilıca Stadı'nda gerçekleştirildi.

Güreşlere 50'si başpehlivan olmak üzere farklı kategorilerde yaklaşık 700 güreşçi katıldı. Başpehlivanlar kura çekimi sonrası protokol üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Statta büyük bir Türk bayrağını taşıyan başpehlivanlar, er meydanını dolaşarak güreş severleri selamladı. Açılış seremonisinden sonra başlayan güreşler, büyük çekişmeye sahne oldu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yerel yönetimler olarak şehrin sadece fiziki yapılarıyla değil, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Dünyanın en güzel ülkesinde, ülkenin de en güzel ilçesinde yaşadıkları aktaran Başkan Sözen, "Kentimizde sporun birleştirici gücüne inanıyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sporcunun ve sporseverlerin her zaman yanındayız.

7'ncisini düzenlendiğimiz Yağlı Pehlivan Güreşlerimizin tüm pehlivanlara başarı getirmesini ve öncelikle sahadan sağlıklı bir şekilde çıkmalarını temenni ediyorum. Tüm vatandaşımıza sağlıklı, huzurlu ve keyifli bir güreş diliyorum" dedi.

Güreşlerde turizmci iş insanı Hasan Özden, 250 bin lirayla 7'nci defa Manavgat Geleneksel Yağlı Güreşlerinin ağası oldu. Özden ayrıca Mehmetçik Vakfı, Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ile AÜ Manavgat Meslek Yüksekokulu'na da ayrı ayrı 50'şer bin lira yardımda bulundu.

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Kaymakam Mustafa Yiğit, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşların başkanları, siyasi parti temsilcileriyle güreş severlerin izlediği güreşlerin finalinde Şahali Kurt ile İsmail Balaban karşılaştı.

Mücadele sonunda kazanan İsmail Balaban başpehlivanlığa uzandı.

yukarı çık
0
Paylaşım