Menu
RSS

10 Ekim Ankara Katliamı’nda Hayatını Kaybedenler Mezarları Başında Anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı’nda Hayatını Kaybedenler Mezarları Başında Anıldı

10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırıda hayatını kaybedenler Ankara’da mezarları başında anıldı. 10 Ekim 2015’te Ankara’da bulunan Ulus Tren Garı önünde Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için 10 binler bir araya gelmişti.

Saat 10.04’ü gösterdiğinde IŞİD’liler miting alanına bombalı saldırı düzenlemişti. Saldırının ardından polis yaralıların bulunduğu alana TOMA ve biber gazı ile müdahale etmişti. Saldırıların sonucunda 101 kişi hayatını kaybetmiş,

yüzlercesi ise yaralanmıştı. Barış talebini dile getirmek için mitinge katılan ve saldırıda yaralanan iki kişi de daha sonrasında hayatını kaybetmişti.

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 3. yıldönümünde IŞİD tarafından katledilenler Ankara’da mezarlıkları başında anıldı. Basın metnini KESK Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman okudu.

Kahraman, 2015 yılında çözüm sürecinin toplumda umut yarattığını, sonrasında ise “birtakım karanlık güçlerin devreye girdiğini”, Suriye ve Ortadoğu’da şiddetin hızla tırmandığını belirtti.

“Bizler Bu Katliamı Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

Katliamın insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirten Kahraman “Bizler bu katliamı unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizlere düşen görev yoldaşlarımızdan devraldığımız insanlık bayrağını her koşulda

daha yükseklere çıkartarak ve anılarına bağlı kalarak mücadeleye kesintisiz devam etmektir. Bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından katliamda yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı. Katliamda yaşamını yitiren Uygar Coşgun’Un eşi Mehtap Sakinci Coşgun, “Katliamın üçüncü yılını dolduruyoruz.

Her doğum günlerinde, yılbaşında geliyoruz buraya. Oğlum iki yaşından beri burada. Babasının mezarıyla o ilgileniyor. Hayatımızın sonuna kadar buraya gelmeye ve babasının ve yoldaşlarının mücadelesine devam edecek.

Onların mücadelelerini devam ettireceğiz”dedi.

Ali Kitapçı’nın eşi Emel Kitapçı ise “Biliyorum Ali bizim aramızda. O hiçbir zaman içimizden ayrılmadı. Biz şuan Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 103 kişiyi gömmedik, gerçek failler yargılanana kadar onları öyle defnedeceğiz.

Onların mücadelesi hep devam edecek” şeklinde konuştu.

“Katiller Yargılanana Kadar Mücadelemizi Devam Ettireceğiz”

10 Ekim Ankara Katliamı mağdurlarından Yavuz Demirkol ise “Bizler bu katliamları hiçbir zaman unutmayacağız. Arkadaşlarımızın katilleri yargılanana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz” ifadelerin kullandı. Sendika.Org, Mezopotamya Ajansı

yukarı çık
0
Paylaşım