Menu
RSS

Birleşik Kamu İş: AKP Emeklilerin Maaşına Göz Dikmektedir!

Birleşik Kamu İş: AKP Emeklilerin Maaşına Göz Dikmektedir!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık yaptığı yazılı açıklamada, mevcut AKP iktidarının emekliler için yapmayı düşündüğü yeni düzenlemelere karşı sert uyarıda bulundu. Balık bu düzenlemelerin emeklilerin maaşına göz koymak olarak nitelendirdi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık açıklamasında şunları belirtti:

“Ülkemizdeki ekonomik buhranı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın SGK tasaruf tedbirleri gün yüzüne çıkarmıştır.

Ülkemizde vatandaşın iş bulamadığı, ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar ettiği, evine ekmek götüremediği ekonomik kriz ortamında; sermayeye verilen teşvikler, indirilen vergiler halkın, emeklinin, memurun, işçinin, yoksulun sırtına yüklenmektedir.

Bu ekonomik kriz koşullarında AKP iktidarı; saray ve çevresine kaynak yaratmak için emeklilerin maaşına göz dikti.

Bakan Berat Albayrak’ın talimatıyla Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’nde emekli vatandaşlarımızın aleyhine bir takım hazırlıklar yapılmaktadır.

SGK'daki tasarruf tedbirleri kapsamında emekliler açısından en insafsız olanı sağlık kesintisinde %5 kesinti ve emeklilerin bayram ikramiyesinin kaldırılacağı gibi düzenlemenin olmasıdır.

Büyük çoğunluğu açlık ve yoksulluk sınırının altında gelirle yaşayan, ilaç parasını zar zor denkleştiren emekliler için böyle bir düzenlemenin olması en hafif tabirle vicdansızlıktır.

Çalışanlardan, emeklilerden de hazineye zorunlu aktarım olacağı, maaşlı olan herkesin maaşlarından kesinti olacağı ve hazineye katkı sağlanacağı belirtilmektedir.

AKP iktidarı ve saray çevresi kamuda israfa son vermeyerek, lüksten-şatafattan taviz vermeyerek emeklilerin yüzde 5 sağlık kesintisi, bayram ikramiyesi iptali, kız çocuklarına babadan maaş ve maaşlardan hazineye katkı ödemeleri gibi kesintilere yönelmesi ekonomik tablonun ağırlığını göstermektedir.

Krizin sorumlusu bugünün siyasi, ekonomik ve sosyal düzenini yaratan AKP iktidarıdır. İktidar; ekonomiyi, toplumsal barışı, sosyal devleti yıkıp geçerek ekonomik krizden kurtulamaz.

Kalkınmayı, üretmeyi, yatırımları değil ranta öncelik veren ve borçlanmayı büyüten AKP iktidarı ülkeyi krizden çıkaramaz.

Ülkedeki emeklilere göz diken bir iktidar, milyonları umutsuzluğa sürüklemektedir ve ekonominin gerçek ihtiyaçlarını görmezden gelmektedir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP iktidarı ülke gerçeklerinden giderek koptuğunu ve bilerek ve isteyerek kurduğu ekonomik ve sosyal düzenin faturasını milyonlarca emekçiye ödetmesine izin vermeyeceğiz ve

derhal SGK tasarruf tedbirleri adına hayata geçirilmek istenen düzenlemeden vazgeçilmelidir”

yukarı çık
0
Paylaşım