Menu
RSS

Birleşik Kamu İş: Türkiye Cumhuriyetinin Savcıları Ve Hakimleri Susmamalıdır!

Birleşik Kamu İş: Türkiye Cumhuriyetinin Savcıları Ve Hakimleri Susmamalıdır!

Sedat Peker videolarının yayınlanması sonrası neden dava açılmadığı konusunda kamuoyundaki kaygılara bir açıklamada Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık tarafından yapıldı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık yaptığı yazılı bir açıklama yaparak “Türkiye Cumhuriyeti acilen demokratik, laik, hukuk devletini yeniden inşa etmelidir.

Hakim ve savcılar mesleğinin saygınlığı korumak için ortaya dökülen tüm kirli ilişkilere karşı derhal Anayasa’daki görevlerini yapmalıdır” dedi.

Balık açıklamasında şunlara değindi: “Ülkeyi yeniden demokrasiye, laik düzene, sosyal bir hukuk devletine kavuşturmak Devlet- mafya- siyaset-medya-sermaye arasındaki kirli ilişkileri ortadan kaldıracaktır.

İktidar tarafından ülkenin bugün getirildiği durum çok ağır görünmektedir. Yolsuzluk, cinayet, kara para aklama, uyuşturucu ticareti, haraç, mala el koyma vs gibi suç unsurları ile

siyaset bağlantıları düşünüldüğünde durum çok vahim görünmektedir.

Demokratik işleyişin rafa kaldırıldığı, parlamento, yargı ve medya denetiminin yok edildiği, devletle mafyanın pazarlığa oturduğu, devletle mafyanın arasını bulmak için gazeteci sıfatı taşıyan tetikçilerin

milyonlarca Euro haraç istedikleri bir düzen kurulduğu kamuoyunun bilgisi dahilindedir.

Türkiye Cumhuriyetinin Cumhuriyet Savcıları Anayasanın açık hükümlerine karşı sesiz kalmaktadır. Bu nedenle de suç örgütü lideri savcıları görev çağırmaktadır. Bu durumdan utanç duyuyoruz.

Ülkede demokratik kitle örgütleri ve muhalefet olunca hızla hareket geçen yargının siyaset-mafya ilişkilerinde suskun kalması utanılacak durumdur.

Ülkemiz bugün sadece ekonomik kriz değil, her alanda bir kriz yaşanmaktadır. Ülkede çürüme ve yozlaşma hızlı şekilde artmıştır. Ülkemiz; derinleşen ekonomik kriz, artan işsizlik,

sefalete sürüklenen milyonlar ve geleceğinden umutsuz emekçiler ülkesine dönüşmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini Anayasaya göre, demokratik kurallar içinde yönetmesi gereken iktidar devleti Siyaset- mafya- ticaret üçlüsüne teslim etmiştir.

Ülkemizde mafya-devlet-siyaset ve sermaye ilişkilerinin iç içe geçtiği tartışmasızdır. Cumhuriyet Savcıları, tüm bu olup bitenlere seyirci kalamaz kirli ilişkileri ve ortaya çıkan çürümüş düzenden

hesap sormak için Anayasayı ve kanunları uygulamalıdır.

Mafya, siyaset, sermaye, devlet ve medya ilişkileri ortaya dökülmüştür ancak mafya ve devlet iç içe olamaz ve kabul edilemez.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Organize suçlar ve suç örgütleri karşısında Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti Devletin hukuk, savcı, yargı,

parlamento ve yüce divan konularının işletilmesini bekliyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım