Menu
RSS

Çukurova Belediyesine Silahlı Baskın: 2 Ölü, 1 Yaralı

Çukurova Belediyesine Silahlı Baskın: 2 Ölü, 1 Yaralı

Adana’nın merkez Çukurova ilçe Belediyesi’ne silahla giren bir kişi silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ve Zabıta komiseri Habil Aykan hayatını kaybederken zabıta memuru Kemal Özdemir de yaralandı. Olay anına ait görüntüler ise kan dondurdu.

Adana'da Çukurova Belediyesinde, zabıta memurunun silahlı saldırısı sonucu yaralanan zabıta müdürü ve zabıta komiseri yaşamını yitirdi, zabıta amiri yaralandı.

Alınan bilgiye göre, zabıta memuru A.A, belediye binasında emekli emniyet müdürü olan Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu (51), Zabıta Komiseri Habil Aykan (52) ve Zabıta Amiri Kenan Özdemir'i (52) silahla yaraladı.    

Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Aydoğdu ve Aykan, müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Saldırının ardından dışarı çıkıp başına silah dayayan şüpheli A.A, polis ekiplerince ikna edilerek gözaltına alındı.    

Güvenlik kamerasına da yansıyan olayla ilgili bir cumhuriyet başsavcı vekili ile bir savcının görevlendirildiği öğrenildi

Belediye Başkanı’ndan İlk Açıklama

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin saldırı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Çok üzgünüm onu belirteyim, kabul edilebilir bir olay değil. İnsanlar bir toplumsal cinnet mi yaşıyor, anlayabilmiş değilim. Olayı duyunca hemen geldik ama saldırganı ve yaralıları götürmüşlerdi.

Bir zabıta memuru zabıta müdürünün odasına giriyor ve zabıta müdürünü öldürüyor ardından Habil isminde zabıta komiseri vardı onu da öldürüyor. Bir de Kemal Özdemir ismindeki bir başka zabıta memurunu yaralıyor.

Biz de olayın şaşkınlığını yaşıyoruz. Saldırganın eski çalışan olduğu doğru değil şu anda mevcut belediye memuru, kendisi de zabıta memuru. Yapı kontrol de görevli.

Şu anda görevde olan bir personel, kendi aralarındaki şahsi meselenin ne olduğunu şu anda tespit etmeye çalışıyoruz. Herkes şokta şu anda nedenini de kimse bilmiyor.

yukarı çık
0
Paylaşım