Menu
RSS

DSP Genel Başkanı Aksakal; Sahte Hayırcılara Kanmayın

DSP Genel Başkanı Aksakal; Sahte Hayırcılara Kanmayın

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal AKD (Alevi Kültür Derneği) Antalya Şubesini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında önümüzdeki günlerde yapılacak olan referandum konusunda ise “Toplumda PKK hayır diyor, Fetöcüler hayır diyor, onun için biz evet diyeceğiz diye yönlendirme yapıyorlar. Ben de diyorum ki hırsız, uğursuz takımı evet diyor, mafya liderleri evet diyor, devleti soyanlar evet diyor, ben de hayır diyorum” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın referandum çalışmaları için ilk ziyaret ettiği il Antalya oldu. Ziyaretine AKD Antalya Şubesi’nden başlayan Aksakal’ı kalabalık bir topluluk karşıladı. Ziyarette konuşan AKD Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya referandum sonucunun hayır olmasını dilediklerini söyledi.

Kaya “Vizyon olarak her zaman sosyal demokrasiden ve sosyalist anlayıştan yana olduk. Önümüzdeki dönemde bir referandum var. Dolayısıyla bütün demokratik örgütlere ve siyasi örgütlere yapacakları çalışmalarda şimdiden başarılar diliyorum. Biz bu konunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz, umarım öyle olur” dedi.

Referandum Çalışmalarında Yönlendirmeler Olabilir

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yapılan anayasa değişikliği ile rejimin tek adam yönetimine dönüşeceğini belirterek, bu değişikliği yapmak isteyenlerin halkı bir takım yönlendirmelerle halkı evet dedirtmeye çalışacaklarını söyledi.

“Bu süreç, Türkiye'nin geçmişteki günlerimizden biraz daha farklı olarak kimliğinin, kişiliğinin, yapısının değiştirilmesine gayret edilen bir süreç” diyen Aksakal “Bunu her ne kadar üzüntü ile karşılıyor isek de bizler demokratik düşünceye inanmış, Atatürk ilkelerini benimsemiş, özümsemiş toplum kesimleri olarak kaygı ve karamsarlığa kapılmadan bir arada durarak, dik durarak bu saldırılara ciddi bir göğüs germemiz gerekiyor. Bu mücadelenin öncüleri olarak, bu sorumluluğumuz var.

Bizleri toplum olarak ikiye bölüp evetçiler ya da hayırcılar gibi ayrıştırmaya çalışanlara karşı hiçbirimizin özellikle olarak evetçi veya hayırcı olmadığımızı, öncelikli olarak durumumuzdan rejim anlamında, yönetim anlamında ve devlet düzeni anlamında bir şikayetimizin olmadığını anlatmamız gerekir herkese.

Hiçbirimizin Atatürk ilkeleriyle, cumhuriyet değerleriyle bir sıkıntısı yok. Sıkıntısı şu; bu değerleri, bu yasal düzeni yok sayıp bunun karşısında ve bunun hilafında görev yapan demokrasi dışı güçlere karşıdır.

İnsanlara bütün bunları anlatmamız gerekir. Aksi takdirde 18 yaşındaki gençler milletvekili olsun mu olmasın mı gibi ya da Cumhurbaşkanı yargılanabilir mi yargılanamaz mı gibi subjektif konular içeren bazı maddeler etrafında dolandırırlar.

Onlara bizim evet dememize sağlayacak şekilde yönlendirirler. Yoksa bizim derdimiz cumhurbaşkanının yargılanıp yargılanmaması değildir. Biliyorsunuz, bu anayasamızda da Cumhurbaşkanı yargılanabilir. Hele hele iddia edilen türden suçları işlerse, cumhurbaşkanının bir dokunulmazlığı yoktur ki.

Yaşını büyütüp asabiliyorsan milletvekili de olabilirler

Aksakal konuşmasında şunlara değindi;

“18 yaşındaki gençlerimizin milletvekili olup olmaması konusunda bizi kafamızı karıştırmaya çalışıyorlar. Bir ülkede 16 yaşındaki çocuğun yaşını 2 yaş büyütüp asabiliyorsan 18 yaşındaki çocuklarda gayet güzel bir milletvekili olur.

Bizim bunda da bir sıkıntımız yok ama bizim sıkıntımız şu; herhangi birisi seçilebilecek bir Cumhurbaşkanı akşam eşiyle kavga etti de sabah kafası bozulduysa benim her türlü hakkımı ve menfaati mi ele geçirme yönünde karar verebiliyor. Biz buna karşı mıyız değil miyiz buna bakacağız. Yani mal ve can güvenliğimiz teminat altında mıdır buna bakacağız”

Bir Kişinin İki Dudağı Arasında

Aksakal konuşmasına şöyle devam etti;

Yapılan Anayasa değişikliğinde toplumun ve bireylerin mal ve can güvenliği tamamen cumhurbaşkanının iki dudağı arasındadır. Yani Cumhurbaşkanı sabahleyin kalkar derse, filan şirkete el koydum alın bunu buradan derse alabiliyor.

Bizim bunu halkı anlatmamız gerekiyor. Ya da birilerine kızıp Tekirdağ'da, Edirne'de, Kırklareli'de, üçü bir arada buraya Trakya deniyordu ben burayı Trakya vilayeti yaptım diyebilecek yetkiye ulaşacak bir kişi. Biz buna itiraz ediyoruz.

Bu ülkenin demokrasi güçlerinin bir arada olduğu, hangi görüşten, hangi kimlikten olursa olsun bir arada olduğu Büyük Millet Meclisi'nin bütün iradesinin ortadan kaldırılarak sadece bir kişinin vereceği kararla çıkaracağı kararnamelerle yasal düzenlemeler yapılabilecekse biz buna hayır diyeceğiz.

Hırsız Takımı, Mafya Liderleri Evet Diyor

Aksakal “onun için toplumda PKK hayır diyor, Fetöcüler hayır diyor, onun için biz evet diyeceğiz diye yönlendirme yapıyorlar.Ben de diyorum ki hırsız, uğursuz takımı evet diyor, mafya liderleri evet diyor, devleti soyanlar evet diyor, ben de hayır diyorum.

Onun için toplumu biz bu şekilde yönlendirmeliyiz. Demokratik Sol parti olarak referandum çalışmasında ilk ziyaret ettiğimiz il Antalya. İnşallah buradan daha güçlü bir şekilde gideceğimiz yerlere sizlerin de mesajlarınızı oraları aktararak Türkiye'de çok ağırlıklı olarak Hayır sonucuna çıkmasını hep birlikte sağlayacağız diye ümit ediyorum. İnşallah ülkemiz için de bunun sonuçları hayırlı olur” dedi.

Sahte Hayırcılar

Aksakal öte yandan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için hayırcıların şefi demesinden yola çıkarak, Perinçek ve HDP’nin sahte hayırcı olduklarını dile getirdi.

Aksakal şunları söyledi;

“Evet oyu kullanmak eğiliminde olan insanlara diyorlar ki; bu hayırcıların şefi Perinçek diyorlar. Bunu neden söylüyorlar? Niye Kılıçdaroğlu demiyorlar, parlamentodaki ana muhalefet partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi olduğu halde, niye hayırcıların başı Kılıçdaroğlu demiyorlar? Örtülü hayırcılar var.

Buna dikkat edin. Birincisi Doğu Perinçek. Diğeri HDP’dir. Yapılacak olan anayasa değişikliğinden kimler nasıl menfaat edecek bunu anlayıp ona göre karar vermelidirler evet verme eğiliminde olan insanlara. Bunlar hayır diyor olabilir ama bunlar aslında evet diyorlar.

Bunlara kızıp da evet vereceğim demeyin, bu anayasa değişikliği gerçekleşirse en büyük menfaati bunlar görecektir. Birbirimize sahip çıkalım. Solcular birbirine sahip çıkmalı birbirini yok etmemeli”

yukarı çık
0
Paylaşım