Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Genç Çifte Sahilde Kâbusu Yaşattılar... Kelepçelerini Çözüp Cinsel İlişkiye Zorladılar

Genç Çifte Sahilde Kâbusu Yaşattılar... Kelepçelerini Çözüp Cinsel İlişkiye Zorladılar

Karadeniz sahil şeridini mesken tutan şantaj çetesini jandarma ekipleri çökertti. Çete, 2010 yılından bu yana gece saat 12.00’den sonra Karadeniz sahil şeridinde ve tenha yerlerde bir araya gelen çiftleri takip ederek yüzleri maskeli,

elleri silahlı şekilde tehdit yoluyla cinsel ilişkiye zorlayıp bu anları ise kameraya kaydediyorlardı. Çete üyeleri daha sonra ise çiftlerden ellerindeki görüntü karşılığında 25’er bin lira para istiyordu.

3 kişi oldukları belirlenen çetenin 2 üyesi daha önce aynı suçtan yakalanarak cezaevine gönderilirken, son üyesi ise geçtiğimiz günlerde son işinde yakayı ele verdi.

keşap ilçesine bağlı Uluburun plajında araç içerisinde oturan bir çifti eli silahlı ve maskeli bir kişi gasp etti. Çiftin ellerini kelepçeleyen gaspçı aracı tenha bir yere çekerek çiftin kelepçesini çözdü ve silah zoruyla cinsel ilişkiye zorladı.

Bu anları ise çiftten gasp ettiği cep telefonu ile kaydetti. Olayın hemen ardından  da kaçarak uzaklaştı. Bu sıralarda bölgede devriye gezen jandarma ekipleri araç içinde çırılçıplak şekilde duran çifti görerek yanlarına gittiğinde olay ortaya çıktı.

Çiftin şikâyeti ve olay yerinde alınan ilk ifadesi ile harekete geçen jandarma ekipleri yaptıkları soruşturma sonunda, 42 yaşındaki Ş.A.’yı olayın şüphelisi olarak gözaltına aldı.

Mağdur Şüpheliyi Gözünden Tanıdı

Jandarmadaki sorgusunda olayla ilgisinin olmadığını savunan Ş.A.’nın aracında yapılan incelemede olayda kullanıldığı öne sürülen maske ele geçirildi.

Mağdur olan çiftin şüpheliyi göz renginden tanıması sonucu, şüpheli savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edilen Ş.A. tutuklanarak cezaevine gönderili.

Olayın Geçmişi

3 kişilik çetenin 2 şüphelisi daha önce Espiye ilçesinde aynı suçtan yakalanarak cezaevine gönderilmişti.

Olay ise 2017 yılının Haziran ayında gece saat 00.15 sıralarında meydana gelmişti. Keşap ilçesine bağlı Hisarüstü köyü Uluburun mevkisinde M.C.T. ve F.Y, adlı çift, bir otomobil içerisinde oturdukları sırada yüzü maskeli ve eli silahlı bir şahıs tarafından gasp edilip aynı yöntemle para istenilmişti.

Olayın ardından jandarmaya giden çift, şahıstan şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturmada  ilk olarak şantajcı tarafından gasp edilen mağdurlara ait cep telefonlarının GSM numaraları ile IMEI numaraları sinyal takibine alındı.

29 Haziran günü saat 22.30 sıralarında mağdur F.Y’nin evinin yakınında cep telefonu sinyali tespit edilirken, 1 Temmuz günü geç saatlerde şüpheli tarafından mağdurlarla irtibat kuruldu.

Şüphelinin sinyal takibinden Espiye ilçesine gelip tekrardan aynı güzergâhı kullanarak gitmeleri sebebi ile güzergâhta yapılan kamera çalışmalarından 34 UU 6483 plakalı araç takibe alınmıştı.

Bunun üzerine olayın şüphelisi olarak saptanan ve 3 ayrı suçtan hakkında yakalama kararı bulunan N.B. isimli kişi takibe alınırken, yakalamak üzere ekipler hareket geçmiş, şüpheli yakalanacağını anlayınca Espiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelerek teslim olmuştu. Ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Maskeli Şüpheliyi Sesinden Tanımışlardı

N.B. isimli şüphelinin mahkemedeki ifadesinde sinyal takibi ile 34 UU 6483 plakalı aracı kullanan şahsın ise S.Ş., olduğu anlaşılmıştı. Şüpheli S.Ş. daha sonra mağdur M.C.T. ile irtibata geçerek Tirebolu ilçesinde buluşma sağlamak istemişti.

Buluşma noktasında ekipler tarafından gerekli tedbirler alındı fakat ikinci buluşma da gerçekleşmedi. Bununla ilgili yapılan araştırmalarda sinyalin ilk çıkış noktasının, Espiye merkezinde ikamet eden mağdur F.Y.’nin evinin yakınında ikamet eden S.Ş.’nin olduğunun değerlendirilmesi nedeni ile ses teşhisi için savcının talimatıyla telefon irtibatına geçilerek ses teşhisi yapılmıştı.

Mağdur M.C.T., şüphelinin sesinden S.Ş. olduğunu tespit etti. Giresun Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı talimatı ile S.Ş., Görele ilçesinde yakalanarak gözaltına alınarak cezaevine gönderildi.

yukarı çık
0
Paylaşım