Menu
RSS

Önce İhraç Edildiler, Geri Dönen Arif Sağ Ekibi MESAM'da Kazandı

Önce İhraç Edildiler, Geri Dönen Arif Sağ Ekibi MESAM'da Kazandı

MESAM'da seçim sonuçları açıklandı. Arif Sağ ve ekibi seçimlerden galibiyetle ayrıldı. Kayyım atanan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin (MESAM) 9. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Coşkun Sabah ve ekibinin kurulu terk ettiği seçimlerde Arif Sağ ve ekibi seçildi.

Seçimlerde Arif Sağ 328, Cahit Berkay 366 oy alarak seçimden galip ayrıldılar.

Ne Olmuştu?

MESAM Olağanüstü Genel Kurulu’ndan 1 gün önce Arif Sağ’ın da aralarında bulunduğu 30’a yakın üye ihraç edilmişti. İhraç haberinin ardından Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Metin Karataş ve

Ali Rıza Binboğa’nın imzasıyla yayınlanan açıklamada, ihracın en büyük sebebinin bu üyelerin genel kurula girmelerini engellemek olduğu vurgulanmıştı.

Üyeler Coşkun Sabah’a Tepki Gösterdi

Saat 11.00 sıralarında başlayan genel kurul divan seçimi ile başladı. MESAM’dan ihraç edilen ekip ise otelin lobisinde divan seçiminden çıkacak kararı bekledi. MESAM’ın Kayyım Başkanı Coşkun Sabah, divan seçilmeden önce konuşma yaptı.

Üyeler, Sabah’ın divan seçimi öncesinde konuşmasının usule uygun olmadığını belirterek tepki gösterdi. Divana seçilen üyeler kayyımın attığı üyelerin geri alınabilmesi yönünde yönerge verdi.

Yönerge yüzde 62 oyla kabul edildi. İhraç edilen üyeler genel kurula geri döndü.

‘MESAM Haksızlıklara Cevap Vermiş Oldu’

Gazete Duvar’a konuşan Arif Sağ ekibinden Ali Haydar Timisi,”MESAM Genel Kurulu tüm haksızlıklara cevap vermiş oldu. Arif Sağ başkanlığındaki yönetim kurulunun haklarında en ufak bir yolsuzluk veya usulsüzlük tespiti yapılmamış

olmasına rağmen bu şekilde hukuksuz olarak MESAM’dan atılmalarına karşı Genel Kurul’a katılan 700’ün üzerindeki MESAM üyesi, tüm bu hukuksuz haysiyet kurulu kararlarını iptal etti.

Aynı zamanda geçici yönetim kurulu tarafından seçme- seçilme hakları elinden alınan 109 MESAM üyesinin tekrar asıl üyelik kriterlerine yükselterek hukuksuz şekilde gasp edilmiş haklarını iade etti.

Bu sebeple her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı Arif Sağ hocamızın başkanlığındaki yöneticilerimize verdikleri destek için tüm MESAM üyelerine gönülden teşekkür ediyoruz. MESAM üyelerimizin hepsi bizim için değerlidir.

Bundan sonra hiçbir ayrı gayrı olmadan bu kavgaların sona ermesi için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi. Kaynak: gazeteduvar

yukarı çık
0
Paylaşım